Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) παραμένει στην εποπτεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Αυτό επετεύχθη έπειτα από παρέμβαση του υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια και έτσι επήλθαν τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για τα ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον ο Επικουρικός Κλάδος του ΤΕΑΠΑΣΑ εντάσσεται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) με εκπροσώπηση εργαζομένων και συνταξιούχων.
Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αστυνομικών (χαμηλόβαθμων και αξιωματικών) οι οποίοι κατήγγειλαν πως «το υπουργείο Εργασίας, εντελώς αιφνιδιαστικά και απαράδεκτα, χωρίς καν να μας καλέσει σε διάλογο, πληροφορηθήκαμε ότι επαναφέρει προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων την καταστροφική διάταξη με την οποία επιχείρησε πέρυσι να βάλει ταφόπλακα στα ασφαλιστικά μας Ταμεία».
Όπως έλεγαν «με ρυθμίσεις που έχουν ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπονται: α) η υπαγωγή και πάλι του ΤΕΑΠΑΣΑ στο υπουργείο Εργασίας, β) η ένταξη από 1.1.2015 των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλειας του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ, γ) η εφαρμογή από 1.1.2015 των διατάξεων του Ν. 4242/2014 στους Τομείς του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ (νέος μαθηματικός τύπος υπολογισμού του εφάπαξ, που σημαίνει αυτόματη μείωσή του κατά 40% έως 50%) και δ) η κατάργηση από 1.1.2015 των κοινωνικών πόρων, μεταξύ αυτών και των διατάξεων που ψηφίστηκαν προ μηνών από την παρούσα κυβέρνηση.»
Συνδικαλιστές εκπρόσωποι της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ προχώρησαν για το θέμα σε παραστάσεις διαμαρτυρίας τόσο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη όσο και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ τις ενστάσεις τους διατύπωσαν και προς τον Πρωθυπουργό με σχετική επιστολή.