Δεκαπέντε φωτογραφικά «κλικ» ταξιδεύουν από σήμερα, Τετάρτη, στην Αθήνα μέσω των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών και γίνονται ο κρίκος που ενώνει την τέχνη του «φακού» με την καθημερινότητα χιλιάδων επιβατών οι οποίοι χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μαζικής μετακίνησης (ΜΜΜ).
Η πρώτη κινούμενη έκθεση φωτογραφίας στην πόλη αποτυπώνει στιγμές από τις καθημερινές μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς που «κάδραραν» επιβάτες των Συγκοινωνιών Αθηνών.
Στο κάλεσμα των Συγκοινωνιών Αθηνών είχαν ανταποκρίθηκαν 3.150 επιβάτες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας «Είσαι Μέσα;» με θέμα και πηγή έμπνευσης τα ΜΜΜ.
Οι 15 φωτογραφίες που αναδείχθηκαν από τον διαγωνισμό εκτίθενται από την Τετάρτη στα συγκοινωνιακά μέσα, σε σημεία προβολής, σε συρμούς, σταθμούς και σε οθόνες των μέσων σταθερής τροχιάς, καθώς και σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
Όπως άλλωστε σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Γρηγόρης Δημητριάδης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Αμαξοστάσιο Αττικής σχετικά με τον διαγωνισμό, παρουσία των δημιουργών των φωτογραφιών που βραβεύτηκαν, «μέσω των φωτογραφιών του σημερινού διαγωνισμού απεικονίζεται η σχέση των πολιτών με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες και την πόλη. Οι Συγκοινωνίες Αθηνών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και της καθημερινής ζωής εκατομμυρίων επιβατών, αυτή τη σχέση θέλουμε να ενισχύσουμε, σήμερα με την τέχνη, αύριο με τη νέα τιμολογιακή πολιτική και την αναδιοργάνωση των Μέσων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός διεξήχθη τον Ιούνιο μέσω Facebook και από τις φωτογραφίες που υποβλήθηκαν, επελέγησαν και βραβεύτηκαν οι 15 από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Διαγωνισμού, την οποία συγκρότησαν ο επίκουρος καθηγητής Φωτογραφίας κ. Αριστείδης Κοντογιώργης, η εικαστικός κυρία Βένια Μπεχράκη και ο διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.
Η απήχηση του διαγωνισμού ήταν μεγάλη, καθώς 396.000 χρήστες τον παρακολούθησαν στη σελίδα στο Facebook και 83 από τους 26.730 χρήστες που έκαναν like στις φωτογραφίες του διαγωνισμού κέρδισαν μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης ξεχωριστά δώρα.