Στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας δημοσιοποιήθηκαν οι πρόσφατες φωτογραφίες της Πόλας Ρούπα οι οποίες εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν τις διωκτικές αρχές στον εντοπισμό της. Η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποιεί τέσσερις φωτογραφίες της που έχουν ληφθεί από κλειστό κύκλωμα με κάμερες ασφαλείας.

Η Πόλα Ρούπα φαίνεται να έχει αδυνατίσει αρκετά και με κοντό ξανθό μαλλί, όπως είχαν πει και οι περίοικοι της πολυκατοικίας όπου διέμενε στο Μαρούσι. Δήλωνε μεταφράστρια που εργάζονταν σπίτι ή εκπαιδευτικός ενώ ήταν εκείνη που συνήθως παραλάμβανε το φαγητό που παράγγελναν από την είσοδο του κτιρίου.

Πριν φύγει ντυμένη πολύ καλά, όπως είπε ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε, είχε φροντίσει να εξαφανίσει διάφορα αντικείμενα όπως έναν φορητό υπολογιστή στον οποίο εκτιμάται πως υπήρχαν προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα και σημειώσεις για μελλοντικά χτυπήματα καθώς και τις φωτογραφίες αφήνοντας πίσω τις κορνίζες.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διαρκώς επεξεργάζεται στοιχεία και πληροφορίες προκειμένου να εντοπίσει τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα με τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ως εκείνη τη στιγμή καταζητούμενου.

Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι χρησιμοποίησε το ασημί ΙΧ μάρκας Hyundai Accent που αγόρασε ο Ν. Μαζιώτης ως «Μιχάλης ΜΙχελάκης».

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου αυτοκινήτου επικεντρώνονται σε περιοχές της Αττικής, όπως τα Πατήσια, ο Άγιος Νικόλαος, η Κυψέλη, η Νέα Χαλκηδόνα, η Νέα Ιωνία, ο Μαραθώνας, η Νέα Μάκρη και το Γραμματικό, καθώς και στις περιοχές του Κιάτου και της Ακράτας Κορινθίας.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι στο διαμέρισμα στο Μαρούσι βρέθηκε μια θήκη όπλου που δεν ανήκε σε αυτό που χρησιμοποίησε ο Ν. Μαζιώτης στο Μοναστηράκι για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και πιθανολογείται πως το έχει στην κατοχή της η Πόλα Ρούπα, η οποία ίσως δεν θα διστάσει να το χρησιμοποιήσει για να μη συλληφθεί.
Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή άρχισαν να συλλέγουν στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου πληροφορίες για τις κινήσεις της συντρόφου του Μαζιώτη και στο πλαίσιο των ερευνών έλεγξαν τις εικόνες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης εξωτερικών χώρων κοντά στην πολυκατοικία, στον σταθμό του Ηλεκτρικού (σ.σ. μία από τις κάμερες αυτές «συνέλαβε» τον Ν. Μαζιώτη) και της γύρω περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε μια από τις κάμερες αυτές απεικονίζεται με τη νέα μορφή της και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ζητήσει να εξεταστεί αίτημα για δημοσιοποίηση των χαρακτηριστικών της σε μια προσπάθεια να βρεθούν πολίτες που την έχουν δει τις τελευταίες ημέρες.
Επίσης στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των συνεργών του Ν. Μαζιώτη οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους και τη φωτογραφία με τη νέα εμφάνισή της και τη δείχνουν πόρτα-πόρτα στις περιοχές όπου κάνουν έρευνες μήπως κάποιος την αναγνωρίσει. Με τη μέθοδο αυτό εξάλλου είχε εντοπιστεί το διαμέρισμα-κρυσφήγετο του ζευγαριού στο Μαρούσι.
Σχετικά με τα επόμενα βήματά της οι αστυνομικοί εξετάζουν αρκετά ενδεχόμενα. Ένα από αυτά αναφέρει ότι η Ρούπα έχοντας μαζί της το παιδί -το οποίο μάλιστα σε δημόσιο χώρο το φώναζε με άλλο όνομα από το πραγματικό του- θα θελήσει σε πρώτη φάση να το δώσει σε πρόσωπο που αισθάνεται ασφάλεια και στη συνέχεια να παραδοθεί ακολουθώντας την τακτική του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Ένα άλλο σενάριο αναφέρει πως μαζί με ομάδα υποστήριξης θα θελήσει να προχωρήσει σε «χτύπημα» θέλοντας να στείλει μήνυμα στις διωκτικές αρχές ότι υπάρχει συνέχεια στον Επαναστατικό Αγώνα και μετά τη σύλληψη Ν. Μαζιώτη.