«Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται» απάντησε ο Νίκος Μαζιώτης στον ανακριτή που τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού το μεσημέρι της Δευτέρας.

Λίγο πριν από τις 15.30 ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την «απολογία» του κρατούμενου στην οποία δεν προσέφερε τίποτε, δεν απάντησε σε ερωτήσεις και ως επάγγελμα επανέλαβε τη λέξη «επαναστάτης».

Ο Ν. Μαζιώτης ουσιαστικά απάντησε στον δικαστικό λειτουργό με μια «πολιτική δήλωση» στις κατηγορίες που του αποδίδονται. Η δήλωση αυτή αναφέρει: «Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται. Παλεύουν για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης». Κατά τον ίδιο, «άλλοι θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι» στη θέση του καθώς «συντελείται μια κοινωνική γενοκτονία, που είναι μοναδική στην ιστορία της χώρας».

Ο Ν. Μαζιώτης, που εκτίει ήδη 25ετή κάθειρξη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, κρίθηκε προφυλακιστέος για τη νέα δικογραφία.

Ο συνήγορός του κ. Σπύρος Φυτράκης δήλωσε ότι ο Νίκος Μαζιώτης περιορίστηκε σε μια πολιτική δήλωση και δεν απάντησε σε καμία ερώτηση.

Είπε ακόμα ότι η υπεράσπισή του έχει ζητήσει και αναμένεται να ρυθμιστεί από τους αρμόδιους το ζήτημα των τηλεφωνικών επικοινωνιών του Ν. Μαζιώτη καθώς και του προαυλισμού του.

Το Σάββατο πήγε στον Ευαγγελισμό ο 27ος τακτικός ανακριτής, αλλά ο συνήγορος υπεράσπισης του Ν.Μαζιώτη ζήτησε και έλαβε προθεσμία ως τη Δευτέρα για να απολογηθεί ο εντολέας του. Υπενθυμίζεται πως είχε τηρήσει αρνητική στάση ενώ στο ερώτημα ποιο είναι το επάγγελμα του είχε πει «επαναστάτης».
Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στο κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα στο Μαρούσι. Οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» το διαμέρισμα σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία όπως αποτυπώματα και γενετικό υλικό που θα τους οδηγήσουν στα άτομα που τυχόν επισκέπτονταν το ζευγάρι. Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι το κουδούνι της πολυκατοικίας έγραφε «Παπασωτηρίου».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Π.Ρούπα -της οποίας πρόσφατη φωτογραφία βρίσκεται στην κατοχή της ΕΛ.ΑΣ.και ενδεχομένως εντός της ημέρας να δοθεί στη δημοσιότητα- υποστήριζε πως ήταν μεταφράστρια που δουλεύει στο σπίτι ή εκπαιδευτικός, ενώ ο Μαζιώτης έλεγε πως ήταν γραφίστας που είχε μείνει άνεργος.
Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται διάφορα σημεία στον Άγιο Νικόλαο, καθώς εξετάζεται η μαρτυρία καταστηματάρχη ο οποίος είπε ότι πριν 12 ημέρες είχε δει τον Ν.Μαζιωτη κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ.
Στις έρευνες οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη, της Πόλας Ρούπα αλλά και συνεργών τους, ψάχνοντας ενδεχομένως για κάποιο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν καθώς δεν έχει βρεθεί η γιάφκά αλλά και ο υπόγειος χώρος στάθμευσης όπου εκτιμάται πως βρίσκεται το ΙΧ αυτοκίνητο που είχε αγοράσει ο Ν.Μαζιώτης με τα πλαστά στοιχεία.
Εξάλλου ένα από τα τρια κλειδιά που βρέθηκαν στη κατοχή του μέχρι στιγμής παραμένει «ορφανό» ενώ τα άλλα δυο άνοιγαν την εξώπορτα της πολυκατοικίας στο Μαρούσι και την πόρτα του διαμερίσματος.
Ερευνες γίνονται και σε άλλες περιοχές τόσο στην Αττική όσο και στην επαρχία.
Παράλληλα η Αντιτρομοκρατική έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στον εντοπισμό των συνεργών του Ν.Μαζιώτη και για το λόγο αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα σειρά φωτογραφιών.
Οι φωτογραφίες απεικονίζουν το «δεξί χέρι» του Ν.Μαζιώτη εις βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Μετά από εισαγγελική διάταξη, στη δημοσιότητα δόθηκε και το όνομα του καταζητούμενου.
Πρόκειται για τον 35χρονο Γιώργο Πετρακάκο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στις ληστείες τραπεζών στην Ακράτα Αχαΐας και στα Μέθανα, μαζί με τον Ν.Μαζιώτη.
Παράλληλα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν άγνωστους δράστες, συνεργούς του Ν.Μαζιώτη, που προέρχονται από τις ληστείες στις τράπεζες.