Να μπει ένα τέλος σε απλές ανακοινώσεις και λόγια και για όλα τα ζητήματα να υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής καθώς και παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη όπου απαιτείται. Στην επόμενη συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της κάθε Ένωσης θα παρθούν αποφάσεις για την ακριβή μορφή και το χρόνο αυτών των κινητοποιήσεων αποφάσισαν, όπως λένε σε κοινή ανακοίνωση τους, οι διοικήσεις των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νοτιοανατολικής Αττικής και Πειραιά.
Η ανακοίνωση με τίτλο «ο κύβος ερρίφθη» εκδόθηκε μετά την πρώτη διευρυμένη συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των πέντε Ενώσεων της Αττικής την Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κ. Χρήστος Φωτόπουλος.
Όπως αναφέρεται «στη συνάντηση των συμβουλίων δόθηκε ευκαιρία να συζητηθούν θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν όλους τους αστυνομικούς αλλά και επιμέρους ζητήματα που αφορούν το προσωπικό των υπηρεσιών της Αττικής».
Ιδιαίτερη συζήτηση μεταξύ των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αστυνομικών έγινε για την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που τους δικαιώνει και συμφωνήθηκε να ζητηθεί και με αρωγό την ΠΟΑΣΥ, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από το υπουργείο Οικονομικών για την αποκατάσταση των μισθών «και την αδιαπραγμάτευτη επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων».
Συζητήθηκαν επίσης εργασιακά θέματα όπως «η κατασπατάληση δυνάμεων που έχει σαν αποτέλεσμα τον εργασιακό μεσαίωνα που ζουν οι αστυνομικοί της Αττικής με τη μη χορήγηση ημερησίων αναπαύσεων και την υπερεργασία».
Αναφορά έγινε, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην ανάγκη προτάσεων ώστε να υπάρξει καλυτέρευση και πιθανή τροποποίηση του κώδικα μεταθέσεων «ώστε να πάψουν πλέον οι αδικίες εις βάρος των αστυφυλάκων – υπαρχιφυλάκων – αρχιφυλάκων, με τη δημιουργία διπλής επετηρίδας με τους ειδικούς φρουρούς και τους ομογενοποιημένους αστυφύλακες. Επιπροσθέτως τέθηκε η ανάγκη για έκτακτες μεταθέσεις των υπαξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και η προτεραιότητά τους για μεταθέσεις στην επαρχία σε σχέση με τους νεοπροαχθέντες αρχιφύλακες».
Έγινε συζήτηση και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ «ήταν σύμφωνος με τις διαπιστώσεις της συνεδρίασης διαμηνύοντας ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να επαναληφθούν ενώ με θάρρος και χωρίς δισταγμούς έκανε ακόμα και αυτοκριτική για πιθανά λάθη, αστοχίες ή αμέλειες της Ομοσπονδίας».