Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας είναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο απολογισμός επεισοδίου μεταξύ εγκλείστων που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής μέσα σε κελί στην Ε΄ πτέρυγα στις φυλακές Δομοκού.

Όπως αναφέρεται, ο 48χρονος δράστης, που ήταν ισοβίτης καταδικασμένος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία, οπλοχρησία και άλλα αδικήματα, επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι από γυαλί και σκότωσε έναν 32χρονο βαρυποινίτη καταδικασμένο για ληστείες. Στη συνέχεια, ο 40χρονος συγκρατούμενός τους στο ίδιο κελί ο οποίος προσπάθησε να τους χωρίσει δέχθηκε από τον ισοβίτη χτυπήματα στην κοιλιά.

Άμεσα επενέβησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ακινητοποίησαν τον δράστη ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ επικράτησε αναστάτωση στις φυλακές ενώ στο σημείο μετέβησαν και αστυνομικοί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του κρατούμενου που επιτέθηκε στους συγκρατούμενούς του.

Δεινέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το συμβάν διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη:

«Τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιο εισαγγελέα διέταξε το υπουργείο, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της δολοφονικής επίθεσης από 48χρονο ισοβίτη του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού σε βάρος δυο συγκρατουμένων του, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός εξ αυτών, ηλικίας 32 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του άλλου, ηλικίας 40 ετών.

»Οι τρεις Έλληνες κρατούμενοι διέμεναν στο ίδιο κελί και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα περί ώρα 03.15 π.μ.

»Ο θάνατος του κρατουμένου ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 4 μηνών για ληστεία κατά συναυτουργία και απόπειρα ληστείας ήταν ακαριαίος. Ο βαριά τραυματισθείς διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται.

»Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση».