Ένας 58χρονος συνελήφθη από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής για την δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη μια μετά τα μεσάνυχτα το Σάββατο 28 Ιουνίου στην περιοχή Προφήτης Ηλείας Αγίου Μερκουρίου του Δήμου Ωρωπού Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πυροσβέστες εντόπισαν τον 58χρονο, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής, μια ημέρα μετά την φωτιά να κινείται στο δάσος. Κατά τη διάρκεια έρευνας βρήκαν μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης που είχε μπιτόνι βενζίνης, οινόπνευμα, ρολό κουζίνας, αναπτήρα, σπίρτα και κερί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 58χρονος δεν ανέφερε στους πυροσβέστες για ποιο λόγο είχε αυτά τα αντικείμενα μέσα στο δάσος.

Ακολούθησε η σύλληψη του και παραπέμφθηκε σήμερα, Δευτέρα, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι από άγνωστη αιτία στην Καλλιθέα Ηρακλείου, κοντά στη βιομηχανική περιοχή.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων και το δύσβατο της περιοχής, 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, που είχε πλησιάσει επικίνδυνα κατοικημένη περιοχή.

Συλλήψεις για εμπρησμούς από την αρχή του χρόνου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, από 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και 22 Ιουνίου 2014 σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 92 ατόμων εκ των οποίων 71 για εμπρησμό από αμέλεια και 21 από πρόθεση.

Ακόμη διαδικασία αυτοφώρου ακολουθήθηκε για 50 άτομα εκ των οποίων 13 κατηγορήθηκαν για εμπρησμό από πρόθεση και 37 για εμπρησμό από αμέλεια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στις αγροτοδασικές πυρκαγιές το ποσοστό εξιχνίασης ανέρχεται στο 7,93%. Στο αντίστοιχο διάστημα του έτους 2013 τα ποσοστά εξιχνίασης ήταν 7,59%.