Νομικά συγγράμματα και κείμενα διέθετε μέσω ιστοσελίδας της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής και έναντι χρημάτων ένας 27χρονος, σύ,φωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια ο νεαρός κατάφερε να αφαιρεί από εξειδικευμένη ιστοσελίδα με νομικά κείμενα, νόμους κτλ. τα αρχεία τα οποία οικειοποιούνταν παράνομα και τα διέθετε σε δικηγόρους αντί συνδρομής η οποία έφτανε και τα 1.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από σχετική καταγγελία. Οι αστυνομικοί έκαναν ψηφιακή έρευνα η οποία τους οδήγησε στον νεαρό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκιο αστυνομικών έκανε έρευνα παρουσία εισαγγελέα στην οικία του νεαρού στην περιοχή του Γκύζη, όπου και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή «με συναφές επίμαχο υλικό», ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ψηφιακή ανάλυση.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας από υπαίτιο που τελεί τις πράξεις σε εμπορική κλίμακα κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς που κατηγορείται σε κακουργηματικό βαθμό οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για κύρια ανάκριση. Ο ανακριτής άφησε τον κατηγορούμενο ελεύθερο με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.