Τη Δευτέρα θα οριστικοποιηθούν οι νέες διατάξεις που θα αφορούν τις μετεγγραφές μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ καθώς ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα έχει τις τελικές συναντήσεις για το θέμα με τριμελείς αντιπροσωπείες των διοικήσεων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Στόχος των νέων διατάξεων που μελετώνται από το υπουργείο είναι να εξυπηρετείται με το νέο σύστημα μετεγγραφών η οικογένεια με οικονομικά προβλήματα, αλλά και να ολοκληρώνεται η διαδικασία της μετεγγραφής γρήγορα και χωρίς αναβολές. Ως σήμερα οι μετεγγραφές καθυστερούσαν πολύ στα πανεπιστήμια υποδοχής λόγω του μεγάλου αριθμού των πρωτοετών φοιτητών τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι δικαιούχοι να χάνουν έως και εξάμηνο.
Ο κ. Λοβέρδος συζήτησε σήμερα το θέμα με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ με τους οποίους και συναντήθηκε στη Σύνοδό τους που πραγματοποιείται στη Ρόδο.
Στην ομιλία του, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα πανεπιστήμια της χώρας, στάθηκε στην ανάγκη για ανύψωση του ηθικού τους και επιβράβευση της σημαντικής ερευνητικής δουλειάς που γίνεται στο ερσωτερικό τους και κατάταξης τους σε υψηλά επίπεδα και διεθνείς λίστες αξιολογησης.
Μίλησε ακόμη για το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων τους και των 600 θέσεων που προκηρύχθηκαν για τη διαϊδρυματική κινητικότητα, οι οποίες και μπορεί να αυξηθούν αν προκύψουν επιπλέον ανάγκες από την αξιολόγηση των διοικητικών τους αναγκών.
«Θα παλέψω για να κάνω ό,τι μπορώ» απάντησε ο κ. Λοβέρδος στα ερωτήματα περί υποχρηματοδότησης των ανωτάτων ιδρυμάτων της χώρας, υπενθυμίζοντας όμως ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Παιδείας θα είναι μειωμένος και την επόμενη χρονιά.
Για το θέμα των «αιωνίων φοιτητών» απάντησε απλά στους πρυτάνεις των ΑΕΙ: «Εφαρμόστε τον νόμο…»