Συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ του εισαγγελικού κλάδου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς με ανακοίνωσή της την Τετάρτη η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) καταδικάζει τη «μη συμμόρφωση της κυβέρνησης» με τις αποφάσεις που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών, όσο και τη διαφαινόμενη πρόθεση του υπουργείου να εντάξει τους στρατιωτικούς δικαστές στον εισαγγελικό κλάδο, αν και εφόσον καταργήσει τα στρατιωτικά δικαστήρια.
Αναλυτικά, η Ένωση Εισαγγελέων διατυπώνει την ανησυχία της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει «συμμορφωθεί» μέχρι σήμερα με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου του άρθρου 88 § 2 του Συντάγματος, που έκριναν ως αντισυνταγματικές τις μισθολογικές περικοπές που υπέστη ο κλάδος των δικαστικών λειτουργών.
Καλεί, δε, τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να προβούν στην άμεση λήψη των αναγκαίων νομοθετικών ή άλλων μέτρων που απαιτούνται για την υλοποίησή τους.
Σε οξείς τόνους, οι έλληνες εισαγγελείς δηλώνουν την αντίθεσή τους στο να συμπεριληφθούν στους κόλπους της ΕΕΕ οι στρατιωτικοί δικαστές, εκτιμώντας ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες επηρεάζουν αρνητικά την υπηρεσιακή κατάσταση των εισαγγελέων και αλλοιώνουν –κατά τρόπο εκτός της συνταγματικής νομιμότητας –τη θεσμική υπόσταση του κλάδου».
Εκφράζουν μάλιστα τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι η Ένωση δεν έχει ενημερωθεί για τις σχετικές ενέργειες του υπουργείου Δικαιοσύνης.