Με μια απόφαση πολιτικού χαρακτήρα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας κατά πλειοψηφία αποφάσισε να παγώσει την εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση προσωπικού μέχρι την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ και ζητεί από την κυβέρνηση την αναστολή του νόμου.
Εκφράζει την αντίθεσή του με το προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στους δήμους και ιδιαίτερα με το πρώτο στάδιό του που αφορά τον επιμερισμό ποσοστών που περιλαμβάνονται στον νόμο και θεωρείται αυθαίρετο και αντισυνταγματικό.
Επίσης στην απόφασή του σημειώνει την πάγια θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για αξιολόγηση δομών και προσωπικού και υπογραμμίζει για άλλη μία φορά την ανάγκη ενός δίκαιου συστήματος αξιολόγησης προσωπικού που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης και των προσφερομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Ζητά την αναστολή της εφαρμογής του νόμου και προτείνει τη σύσταση τετραμερούς επιτροπής από υπουργείο Εσωτερικών, ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ για κατάρτιση προεδρικού διατάγματος που θα θέσει τα πλαίσια της αξιολόγησης και το οποίο ΠΔ δεν μπορεί να παραπέμπει σε απολύσεις και διαθεσιμότητες στους δήμους.
Οι παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση και «Ανταρσία στους δρόμους της Αθήνας» έθεσαν με επιμονή -κάτι όμως που δεν πέρασε- να υπάρξει σαφής δέσμευση στην απόφαση για να δοθεί εντολή προς τον γενικό γραμματέα του δήμου να μην εκδόσει την πράξη επιμερισμού ποσοστών για την αξιολόγηση του προσωπικού, κάτι που σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου.