Γενική συνέλευση πραγματοποιούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να εξετάσουν τη στάση που θα τηρήσουν έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο για το θέμα της διαθεσιμότητας.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο παραμένει και τη Δευτέρα κλειστό μετά την απόφαση που έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος την περασμένη Πέμπτη.

«Οι εργαζόμενοι στο ΕΜΠ αναστείλαμε την τρίμηνη απεργία μας με απόφαση γενικής συνέλευσης, καθώς δεχθήκαμε τη συμφωνία στην πρόταση που κατέθεσε και εγγράφως το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα ιδρύματα, ώστε οι διαθέσιμοι να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας εφόσον ολοκληρωθεί η αναγκαία διάρθρωση σε αυτά» τόνιζε σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος των υπαλλήλων κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στη συνέχεια «υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα».

Προκήρυξη 600 θέσεων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την κυβερνητική εκπρόσωπο Σ.Βούλτεψη, μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, θα προκηρυχθούν άμεσα 600 θέσεις για την επανατοποθέτηση διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, παγώνουν οι απολύσεις για όσο διάστημα διαρκεί η αξιολόγηση, ενώ θα επανεξεταστεί αργότερα εάν χρειάζεται συμπληρωματική προκήρυξη θέσεων.

Από τις πληροφορίες προκύπτει ότι η συμβιβαστική λύση ικανοποιεί τόσο την πλευρά Λοβέρδου, όσο και την πλευρά Μητσοτάκη.