Ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς και από το 2012 της ναυτιλιακής εταιρείας G-Tankers Petroleum FZE με έδρα την πόλη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι ο 40χρονος Ευθύμης (Μάκης) Γιαννουσάκης που εμφανίζεται ως ο «οργανωτής» του μεγάλου κυκλώματος εισαγωγής περίπου ενός τόνου ηρωίνης, ποσότητα η οποία αποκαλύφθηκε προ τριών ημερών από Λιμενικό, ΣΔΟΕ ύστερα από πληροφορίες της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).

Ο 40χρονος, στην πολυτελή κατοικία του οποίου στη Φιλοθέη βρέθηκαν περίπου 500 κιλά ηρωίνη, είναι γιος του Μιχάλη Γιαννουσάκη, πρώην συζύγου της τραγουδίστριας Αλέκας Κανελλίδου, ο οποίος σε ηλικία 63 χρόνων γρονθοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν 26χρονο μέσα στο μπαρ του στoυς Αμπελόκηπους τον Μάρτιο του 2009.

Ο δράστης, που είχε κατηγορηθεί για εκβιάσεις, όπως είχε αναφέρει τότε στους αστυνομικούς, «ήταν γνωστός του γιου του θύματος -τώρα συλληφθέντος για την υπόθεση της ηρωίνης- τον οποίο είχε γνωρίσει στο μπαρ του στο Κεφαλάρι στην οδό Κολοκοτρώνη. Έτσι γνώρισα τον 63χρονο που δεν τον χτύπησα για λόγους εκβίασης αλλά σε εξέλιξη ενός απλού καβγά, γιατί είχε απολύσει μια φίλη μου».

Ο συλληφθείς Γιαννουσάκης άνοιξε το κύριο μπαρ του στα βόρεια προάστια το 2004 και συνεταίρος του ήταν ένας 68χρονος, πρώην ιδιοκτήτης γνωστού μπαρ του Κολωνακίου, που είχε εμφανισθεί και ως δημοτικός σύμβουλος στην πρωτεύουσα. Το νυχτερινό κέντρο έκλεισε το 2011 με απόφαση του Δήμου Κηφισιάς καθώς είχαν εντοπισθεί παραβάσεις.

Όπως αναφέρουν στο «vima.gr» άτομα που γνώριζαν τον 40χρονο, «ο Μάκης από τη στιγμή που έκλεισαν τα μαγαζιά του έψαχνε άλλους τρόπους για να έχει σημαντικά εισοδήματα. Διατηρούσε προσωπικές επαφές με τη γόνο επιχειρηματικής οικογένειας με είδη υγιεινής ενώ απέκτησε επαφές με τη Μέση Ανατολή. Καθοριστικός στη ζωή του ήταν ο προ μερικών ετών θάνατος σε τροχαίο δυστύχημα στο Κορωπί του 14χρονου γιου του (σ.σ. το άλλο παιδί του είναι κατηγορούμενο για την υπόθεση της ηρωίνης λόγω ορισμένων επιβαρυντικών SMS που εντοπίστηκαν από το κινητό του). Παράλληλα διατηρούσε επαφές με ορισμένους παράγοντες ΠΑΕ του κέντρου».

Η εταιρεία του G-Tankers Petroleum FZE φέρεται να συστάθηκε το 2012 με άδεια η οποία έληγε τον Αύγουστο του 2014. Είναι ωστόσο ενδεικτικό ότι σε καμιά από τις καταχωρίσεις της δεν εμφανίζει ούτε τηλέφωνο ούτε φαξ, αλλά μόνο ένα προσωπικό mail του «Μάκη Γιαννουσάκη».

Η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίζεται ως μέλος της «G Tankers Group» που είχε δραστηριοποιηθεί το 2005 στη Μαύρη Θάλασσα και επέκτεινε τις δραστηριότητές της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συλληφθείς είχε αναφέρει προ διετίας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Makari na einai sostes oi plirofories sou Antoni. Alla gia na to grafeis me toso sigouria tha exeis piges apo mesa – MAKIS DUBAI» (Μακάρι να είναι σωστές οι πληροφορίες σου Αντώνη. Αλλά για να το γράφεις με τόσο σιγουριά θα έχεις πηγές από μέσα). Παραμένει ωστόσο ζητούμενο αν αυτή η φράση αφορά υπόθεση που σχετίζεται με την υπόθεση ηρωίνης αφού, όπως ανέφεραν έλληνες αξιωματικοί, «έχουμε διαπιστώσει ότι μέλη των κυκλωμάτων συνεννοούντο μέσω των ίδιων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης».

Ενδιαφέρον είναι ότι ο 40χρονος επιχειρηματίας στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε πολλές αναφορές για το «εγχείρημα» προ δύο ετών του ιδιώτη Βλάση Τσάκα να εμφανίσει άραβα πρίγκιπα ως υποψήφιο αγοραστή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ρόλος του 40χρονου στο κύκλωμα μεταφοράς ηρωίνης έγινε αντιληπτός μόλις το τελευταίο 24ωρο της έρευνας των αξιωματούχων του Λιμενικού και ουδέποτε είχε απασχολήσει ουσιαστικά τις διωκτικές αρχές.

Όπως προκύπτει από άλλες πληροφορίες, ο συλληφθείς θα υποστηρίξει ότι η αποθήκευση του μισού τόνου ηρωίνης στο σπίτι του στην Φιλοθέη «έγινε εν αγνοία του»!