Δεν εξελέγη από σήμερα, Πέμπτη, πρύτανης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κατά την πρώτη ψηφοφορία μεταξύ των καθηγητών του για την επιλογή του νέου «ισχυρού άνδρα» του Ιδρύματος.
Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου πρύτανη του ΑΠΘ μεταξύ τριών υποψηφίων. Τελικά όμως κανείς υποψήφιος δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία (50%+1) των έγκυρων ψήφων. Υποψήφιοι ήταν οι καθηγητές κκ. Στέργιος Λογοθετίδης, Περικλής Μήτκας και Ιωάννης Παπαδογιάννης.
Τα αναλυτικά αποτελέσματα της διαδικασίας έχουν ως εξής:
Ο αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων ανέρχεται σε 2.048. Ο αριθμός των ψηφισάντων ανέρχεται σε 1.708. Ο αριθμός των λευκών ψήφων ανέρχεται σε 48. Ο αριθμός των εγκύρων ψήφων ανέρχεται σε 1.660 εκ των υποψηφίων έλαβαν:
643 ψήφους ο κ. Περικλής Μήτκας, ήτοι ποσοστό 38,73% επί των εγκύρων
578 ψήφους ο κ. Στέργιος Λογοθετίδης, ήτοι ποσοστό 34,82%
439 ψήφους ο κ. Ιωάννης Παπαδογιάννης, ήτοι ποσοστό 26,45%.
Κατόπιν αυτών αποφασίστηκε η εκλογική διαδικασία να επαναληφθεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία αύριο, Παρασκευή, μεταξύ των δύο πλειοψηφησάντων, δηλαδή των καθηγητών κκ. Λογοθετίδη και Μήτκα.
Σύμφωνα με τον νόμο, πρύτανης εκλέγεται ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία (50%+1) των έγκυρων ψήφων.