Το 6ο Bazaar βιβλίου του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FΜ 99,5 άνοιξε το πρωί της Πέμπτης για μια ακόμα φορά τις πύλες του στους Κήπους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με σκοπό την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).Το Bazaar θα διαρκέσει από σήμερα Πέμπτη έως και την Κυριακή 15 Ιουνίου.
«Έχουμε απλώσει 200.000 βιβλία σε χίλια τετραγωνικά έτσι ώστε να διευκολυνθούν όλοι οι Αθηναίοι που θα θελήσουν να έρθουν το τετραήμερο για να ψωνίσουν όποιο τίτλο τους ενδιαφέρει, με μόνο ένα ευρώ και να έχουν στην πίσω άκρη του μυαλού τους ότι όλα τα χρήματα ανεξαιρέτως θα διατεθούν για να γίνουν μερίδες φαγητό για τους άστεγους που όλο και πληθαίνουν στην Αθήνα» δήλωσε ο διευθυντής του Βήμα FM κ. Βασίλης Χιώτης.
Από την Πέμπτη 12 Ιουνίου έως και την Κυριακή 15 Ιουνίου, ο ΒΗΜΑ FM 99,5 καλεί όλους τους ακροατές και φίλους του, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όσους την έχουν ανάγκη, αγοράζοντας με ένα βιβλίο με ένα ευρώ για έναν καλό σκοπό.
«Ένα ακόμα bazaar βιβλίου από τον Βήμα FΜ για πολύ σπουδαίο σκοπό για τους άστεγους του δήμου Αθηναίων διοργανώνεται εδώ στον πολύ ωραία διαμορφωμένο χώρο στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής. Με ένα ευρώ κάθε ένα βιβλίο και τα χρήματα για πολύ καλό σκοπό. Οπότε τι καλύτερο από βιβλία σε συνδυασμό με δωρεά κοινωφελή» ανέφερε ο ηθοποιός κ. Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
Οι πρώτοι Αθηναίοι έχουν επισκεφθεί ήδη το χώρο όπου έχει στηθεί το bazaar και έχουν αγοράσει βιβλία, τα οποία είχαν κυκλοφορήσει ως προσφορές των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ». Όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από το τετραήμερο αυτό bazaar θα διατεθούν για την προμήθεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το ΚΥΑΔΑ.
«Είναι το 6ο bazaar βιβλίου που κάνουμε. Πάει πάρα πολύ καλά ξεκινήσαμε το πρωί. Έχουμε συγκεντρώσει γύρω στις 700.000 ευρώ από τα πέντε προηγούμενα bazaar. Πιστεύω ότι και σε αυτό θα πάμε πάρα πολύ καλά. Όλα τα χρήματα διατίθενται για το φαγητό των αστέγων και κάνουμε ότι μπορούμε για αυτούς τους ανθρώπους, δεν διαχωρίζουμε κανέναν. Όποιος έρχεται στην αυλή μας θα πάρει ένα πιάτο φαγητό 365 μέρες το χρόνο» λέει ο κ. Νίκος Κόκκινος, πρόεδρος του ιδρύματος αστέγων.
«Εδώ συνδυάζουμε την πνευματική τροφή με την αληθινή τροφή. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε αυτό το bazaar. Θα δώσουμε το λιγότερο που μπορούμε για να πάρουμε την δική μας πνευματική τροφή η οποία θα μεταλλαχθεί σε τροφή για τους αστέγους της Αθήνας» δήλωσε η ηθοποιός κυρία Μπέσυ Μάλφα.
Ως μικρές βόμβες πολιτισμού χαρακτήρισε ο ηθοποιός κ. Δημήτρης Πιατάς, προσπάθειες όπως αυτό το Βazaar «Χαίρομαι που γίνεται αυτό γιατί είναι σημαντικό να γίνονται αυτές οι μικρές βόμβες πολιτισμού, γιατί περνάμε μια δύσκολη στιγμή και νομίζω ότι τη σημαία πρέπει να την κρατάμε ψηλά. Πολύ πιο σημαντικό όμως όταν υπάρχει μια γενικότερη χρεοκοπία, τουλάχιστον να μην υπάρχει χρεοκοπία στον πολιτισμό».
Βιβλίο και μουντιάλ
Παράλληλα σήμερα, Πέμπτη 12 Ιουνίου, ξεκινούν και οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στην Βραζιλία. Ο Βήμα FM έχει εξασφαλίσει για τους επισκέπτες του Βazaar τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά μέσα από γιγαντοοθόνη τους αγώνες κάθε βράδυ από τις 19:00 έως και τις 21:00.
«Επειδή όμως είναι και η εποχή του Μουντιάλ έχουμε οργανώσει μια υπερπαραγωγή με μια οθόνη είκοσι τετραγωνικών μέτρων για να απολαύσουμε όλοι μαζί τους αγώνες που θα μεταδίδονται κάθε απόγευμα με αποκορύφωμα βεβαίως τον κεντρικό αγώνα του Σαββάτου της Εθνικής μας. Σας περιμένουμε όλους με τα κεράσματά μας για να γιορτάσουμε μαζί άλλον έναν θρίαμβο της ελληνικής ομάδας» επεσήμανε ο κ. Χιώτης.
Μουσικές παραστάσεις
Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν και τα κεράσματα του σταθμού δωρεάν όπως καφέ, αναψυκτικά, τσάι, παγωτά τα οποία θα συνοδεύονται από πολλές εκπλήξεις.
Μετά τις 21:00, όταν οι πόρτες του Βazaar κλείνουν, την σκυτάλη παίρνουν γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες, οι οποίοι θα χαρίσουν στους επισκέπτες μοναδικές μουσικές παραστάσεις.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 13/6 στην σκηνή θα ανέβουν οι Angelika Dusk, Penny & the swinging cats, Αννα & Τάκης Μπουρμάς και η Γιώτα Νέγκα με τον Θέμη Καραμουρατίδη.
Το Σάββατο μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του bazaar θα απολαύσουν τους No sequence, Μανώλη Λιδάκη, Μίλτο Πασχαλίδη και Χρήστο Θηβαίο.
Την τελευταία ημέρα λειτουργίας του Βazaar θα κλείσουν με την μουσική τους η Camerata του Μεγάρου Μουσικής, ο Νίκος Καλλίνης (Εκείνος –εκείνος), Πέτρος Συνοδινός, Σαββέρια Μαργιολά, Κίτρινα Ποδήλατα και Παντελής Θαλασσινός.
To bazaar του Βήμα Fm θα λειτουργήσει έως και την Κυριακή 15 Ιουνίου στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής από τις 10.00 –21.00. Οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ακριβές ποσό που αντιστοιχεί στα βιβλία που θα αγοράσουν.
Την προσπάθεια του Βήμα Fm στηρίζουν οι: Όμιλος Επιχειρήσεων Μυτιληναίος, Ελληνικός χρυσός, Wind, Μαρινόπουλος ΑΕ, Mercedes-Benz Hellas, Chiquita, ΔΕΗ