από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Απριλίου 2018
 

Επεισόδια ΜΑΤ-καθαριστριών μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου

Υπουλο κτύπημα άνδρα των ΜΑΤ με σιδηρογροθιά σε καθαρίστρια
 Επεισόδια ΜΑΤ-καθαριστριών μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τρία άτομα τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην είσοδο του υπουργείου. Άνδρες των ΜΑΤ τις απώθησαν βίαια προς το πεζοδρόμιο χρησιμοποιώντας κλομπ. 

Μια γυναίκα λιποθύμησε και εκλήθη ασθενοφόρο, ενώ άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά. Μεταξύ των τραυματιών είναι και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη.

Αίσθηση έχει προκαλέσει βίντεο όπου καταγράφεται άντρας των ΜΑΤ να χτυπάει στο κεφάλι 60χρονη καθαρίστρια κατά τα χθεσινά επεισόδια. Για το βίντεο αυτό η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση και εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το γάντι με το οποίο χτυπά την απολυμένη ο αστυνομικός δεν έχει μεταλλικές απολήξεις αλλά ελαστικές κοκάλινες. Ο άνδρας των ΜΑΤ ελέγχεται πειθαρχικά γιατί το εν λόγω γάντι - όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. είναι γάντι για αναβάτες μοτοσυκλετιστών - δεν αποτελεί εξάρτημα της στολής.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονίδας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρ.Φωτόπουλος καταδίκασε τη βία κατά των καθαριστριών και έκανε λόγο για «ανεγκέφαλους και εγκληματικές φυσιογνωμίες» στους κόλπους της αστυνομίας.

Σχετικά με τη φωτογραφία του αστυνομικού με τη «σιδηρογροθιά», ο κ.Φωτόπουλος δήλωσε: «Τα έχω δει και με πεισμώνουν γιατί δεν έχουν αντιμετωπιστεί με τρόπο παραδειγματικό».

Ο κ. Φωτόπουλος ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα οι ΕΔΕ που έχουν γίνει στο παρελθόν για υποθέσεις αστυνομικής βίας, όπως σε βάρος του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου ή του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου.«Μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες»

Οι καθαρίστριες δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να επιστρέψουν στις δουλειές τους, από τις οποίες αισθάνονται ότι έχουν εκδιωχθεί άδικα και παράνομα. «Δεν πρόκειται να μας πάρουν τις δουλειές μας, δεν θα τους αφήσουμε» δήλωσε στο «Βήμα» η εκπρόσωπός τους κυρία Ευαγγελία Αλεξάκη.

Εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την απόφαση και επισημαίνουν ότι μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τη Δευτέρα είχαν προσδοκίες ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου θα ήταν θετική γι' αυτές.

Προσθέτουν επίσης ότι θα παραμείνουν στο πεζοδρόμιο καθώς θα μείνουν και χωρίς σπίτια αφού έχουν μείνει χωρίς δουλειές. «Μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες ενώ το μόνο που ζητάμε είναι να βγάλουμε το ψωμί μας» λένε.

Οι καθαρίστριες παραμένουν εξω από το υπουργείο πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Στο σημείο βρίσκονταν και λίγοι συγκεντρωμένοι. Ορισμένοι μάλιστα αποδοκίμαζαν αστυνομικό των ΜΑΤ έχοντας αναγνωρίσει στο πρόσωπό του εκείνον που έπιασε η κάμερα να χτυπά ύπουλα μια καθαρίστρια.

Η απόφαση

Το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρεοπαγίτη κ. Χριστόφορου Κοσμίδη έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών να ανασταλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που διέταζε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών.
 
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καθαρίστριες μένουν εκτός έως την συζήτηση της αίτησης αναίρεσης του υπουργείου στις 23 Σεπτεμβρίου.
 
Στη δισέλιδη απόφαση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης δεν υπάρχει σκεπτικό όπως προβλέπεται στις διαδικασίες αναστολής.
 
Με την απόφαση αυτή πάντως συνεχίζεται η εκκρεμότητα για το καθεστώς διαθεσιμότητας των 397 γυναικών, οι οποίες βρίσκονται έξω από το υπουργείο Οικονομικών και καθημερινά σημειώνονται επεισόδια με δυνάμεις των ΜΑΤ που επιχειρούν να τις απομακρύνουν. Αίσθηση έχει προκαλέσει βίντεο όπου καταγράφεται άντρας των ΜΑΤ να χτυπάει στο κεφάλι 60χρονη καθαρίστρια κατά τα χθεσινά επεισόδια. Για το βίντεο αυτό η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση.

Η συζήτηση


Κατά τη σημερινή συζήτηση της υπόθεσης, το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο, καθώς το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των διοικητικών δικαστηρίων.

Ακόμη, οι νομικοί παραστάστες του υπουργείου ανέφεραν ότι η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών έγινε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που υπαγορεύει τον περιορισμό των υπηρετούντων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπαλλήλων. Σκοπός αυτού του μέτρου, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης που έχει γνωρίσει η χώρα, προσέθεσαν οι εκπρόσωποι του ΥΠΟΙΚ.

Επίσης, το υπουργείο υποστήριξε ότι από την υπόθεση των καθαριστριών επιβαρύνεται το Δημόσιο με 209.000  ευρώ τον μήνα, χωρίς όμως να διευκρινίσει από που προέρχεται η εν λόγω επιβάρυνση, ενώ προσέθεσε ότι εάν επανέλθουν οι καθαρίστριες, το Δημόσιο θα επιβαρυνθεί και με τους μισθούς τους και τις αποδοχές των συνεργείων καθαριότητας που έχουν υπογράψει ήδη σχετική σύμβαση.

Οι δύο δικηγόροι των καθαριστριών επισήμαναν ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας έχει ήδη παραταθεί για τρεις μήνες, ενώ οι καθαρίστριες απολύθηκαν χωρίς να λάβουν αποζημίωση. Παράλληλα, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την αίτηση αναίρεσης του ΥΠΟΙΚ, καθώς το δικονομικό αυτό μέτρο επιτρέπεται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων. Τέλος, τόνισαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βλάβης του Δημοσίου από την επανατοποθέτηση των καθαριστριών, όπως υποστηρίζει το υπουργείο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Χαράλαμπος Νικολακόπουλος, δήλωσε ότι οι εφοριακοί θα αγωνιστούν μέχρι να επιστρέψει και η τελευταία καθαρίστρια. Σημειώνεται ότι έξω από το Μέγαρο του Αρείου Πάγου, από τις 12 το μεσημέρι, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 300 καθαρίστριες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την απόφαση του Αρείου Πάγου

«Αποστολή και θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης σε ένα Κράτος Δικαίου είναι να υπερασπίζεται και να προστατεύει τους αδύναμους. Όχι να ξεθυμαίνει επάνω τους για λογαριασμό μιας άτεγκτης, άδικης, αδυσώπητης, διαπλεκόμενης και απονομιμοποιημένης, ηθικά και πολιτικά, Κυβέρνησης. Δεν υπάρχει δημόσιο συμφέρον που να δικαιολογεί την εξουθένωση της κοινωνίας και του λαού. Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών είναι δικαιωμένες στη συνείδηση της κοινωνίας. Η στοίχιση της Δικαιοσύνης με το δίκαιο είναι δημοκρατική επιταγή».Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είδαν τον ΥΠΟΙΚ για τις καθαρίστριες 
Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τη βία κατά των δημοσιογράφων από τα ΜΑΤ 
Πρωτοσέλιδο στους Ν.Υ. Τimes οι καθαρίστριες του Οικονομικών 
Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που χτύπησε καθαρίστρια στο κεφάλι  
Αρειος Πάγος για καθαρίστριες: Το ατομικό συμφέρον απέναντι στην οικονομική πολιτική 
 
 
σχόλια (181)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Η ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ! | 14/06/2014 09:18
  Τί είπατε κα Καωσταντοπούλου;; Σε ποιά Νομική μάθατε τα "νομικά" που μας αραδιάζετε;; Λοιπόν, εγω που δεν είμαι της Νομικής σας λέω: «Αποστολή και θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης σε ένα Κράτος Δικαίου είναι να υπερασπίζεται και να προστατεύει ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ". Αλλιώς πρέπει να ορίσουμε ενα άλλο δικαστήριο που να καθορίζει ποιός είναι αδύναμος και ποιός ισχυρός. Οι απόψεις σας έχουν τεραστια δόση ολοκληρωτισμού. Διότι η ισοπολιτεία είναι βασική αρχή της δημοκρατίας. Εχυσε αίμα η ανθρωπότητα για να ξεπεράσει την υπεράσπιση των ισχυρών. Δεν θα φτάσουμε τωρα στο άλλο - εξ ίσου επικύνδινο- άκρο. (Στα αρχαία χρόνια η Θέμις είχε κλειστα τα μάτια, ακριβως για να μην βλέπει ποιους δικάζει. Εσεις έχετε κλειστα τα μάτια εξ αιτίας της πολιτικής σας ΄"τύφλας"). Υ.Γ. Ο κατηγορούμενος για βισμό που υπερεσπίζεστε, είναι αδύναμος ή ισχυρός;;
  ΧΡΗΣΤΟΣ Σ.
  απάντηση75
   
   
   
  καθαριστριες υπουργειου | 14/06/2014 06:30
  θα μας πληρωνετε φασισταρια,θελετε δεν θελετε,μεχρι να χρεωκοπησετε..να απολυσουν τις καθαριστριες του ιδιωτικου συνεργειου που καθαριζουν τωρα το υπουργειο,αυτες ουτως η αλλως μια ζωη φτωχες ηταν,θα τις βλαψει να μεινουν παλι ανεργες??εμεις πως θα αντεξουμε να ζησουμε μονο με το επιδωμα ανεργειας και τα λεφτα που τσεπωνουμε απο την διαθεσιμοτητα,φασισταρια??ειχαμε μαθει να αανουμε ανετη ζωη,δεν θα μας τη στερησει η παλιοτροικα,την κριση να την πληρωσουν οι ιδιωτικοι υπαλληλοι,απολυστε τις καθαριστριες του ιδιωτικου συνεργειου τωρα.οχι τιποτα αλλο δουλευουν και πολυ και κακομαθαινουνε τα αφεντικα μας..εμεις τους ειχαμε μαθει αλλιως,χαλαρα χαλαρα..δεν θα μας χαλασουν την πιατσα οι φασιστριες.
  γιωργος
  απάντηση98
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Είσαστε όλοι γιά τα μπάζα... | 14/06/2014 00:44
  155 σχόλια....μέχρις στιγμής ....155 άνθρωποι....και ούτε ένας να μη "πιάσει" τι ακριβώς παίζει εν προκειμένω....σας βαρέθηκα.....γι΄αυτό πτωχεύσαμε ......γιατί όλοι κοιτάτε ο,τι σας λένε και περιστρέφεστε γύρω απ΄αυτό με το μυαλό σας κουμπωμένο...σας απευθύνω ένα βασικό ερώτημα...πανέξυπνοι Έλληνες πολίτες...."γιατί πήγε το Δημόσιο κατευθείαν από τον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας (το Πρωτοδικείο) στον τρίτο (Άρειος Πάγος)? Που πήγε η δευτεροβάθμια διαδικασία δηλαδή το Εφετείο? Γιατί το κράτος δεν τήρησε τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπει ο Κωδ.Πολ.Δικονομίας? Γιατί παραιτήθηκε από την Έφεση? Γιατί άραγε? Ξέρετε πολλές περιπτώσεις που "παραλείπεται" η Έφεση? Γιατί δεν άσκησε Έφεση το Δημόσιο?
  Είσαστε σαίνια μη σας ματιάσω
  απάντηση311
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Έλλειψη κυριαρχίας του νόμου - σήψη θεσμών στη ρίζα της χρεωκοπίας! | 13/06/2014 18:54
  Στο αίσχος του να αμείβονται με μισθούς καλύτερους από επιστήμονες με διδακτορικά οι βυσματούχες ανειδίκευτες που έπαιρναν τρελά επιδόματα υπουργείου οικονομικών αναφέρθηκαν άλλοι. Όντως το θράσος του να θέλουν να συνεχίσουν να κοπριτίζουν στη χρεοκοπημένη χώρα όλοι οι βολεμένοι είναι απαράδεκτο, το ότι αυτή η νοοτροπία βρίσκει τόσους υποστηρικτές λόγω της αριστερής ιδεολογικής κυριαρχίας είναι η καταστροφή της Ελλάδος. Μία διάσταση δεν έχει γίνει αντιληπτή: Είναι απαράδεκτη η μάχη με την αστυνομία! Είναι αίσχος, ακόμα και αν κάποιοι έχουν δίκιο (που εδώ δεν έχουν) να τολμούν να επιτίθενται στα ΜΑΤ. Ο αποκλεισμός κτιρίων απαγορεύεται, ο νόμος να επιβάλλεται ακόμα και με τα όπλα αν χρειαστεί!
  Ιστορικός
  απάντηση65
   
   
  Συνέλθετε λέμεεε! | 13/06/2014 18:19
  Σοβαρολογούν κάποιοι εδώ μέσα που θέλουν να παραμείνει το Δημόσιο ως έχει; Δηλαδή τι υποστηρίζουν, να κρατήσουμε τους υπεράριθμους, χρειάζονται δεν χρειάζονται, έτσι, για να παίρνουν το μεροκάματο; Θέλω και 'γω ρε μάγκες τέτοιο μεροκάματο, να κάνω πως δουλεύω καμιά ωρίτσα και μετά να κάθομαι! Όλοι θέλουν, και ποιός δεν θέλει! Αλλά ποιος και από που θα μας πληρώνει; Είστε με τα καλά σας και υποστηρίζετε τέτοιες απόψεις; Τι είστε, βλάκες ή κομματικά τυφλωμένοι; Το έχετε πάρει χαμπάρι πως τέρμα τα δίφραγκα και τα δανεικά για αργόμισθους; Πέθανε το "βρήκα τρύπα και τρούπωσα και καθάρισα" Και πάλι προνομιούχοι είναι, πόσοι πειράχτηκαν απ' τους Δ.Υ., ενώ εκεί έξω σφάζονται και πέφτουν κορμιά;
  man
  απάντηση74
   
   
   
  Που είναι το πρόβλημα; | 13/06/2014 16:59
  Ρε γιατρέ, το ξέρω ότι έχω καρκίνο και είμαι υπέρβαρος, αλλά αυτά τα κοψιδάκια με τις πατάτες και τις μπιρίτσες και μερικά τσιγάρα θα κάνουν κακό; Εκεί εστιάζεσαι εσύ; Και φυσικά είμαι εγώ ο καλός (μάχομαι εναντια των κακών, μά.χο.μαι) και θέλω να επαναπροσληφθούν όλες οι παραθυράτες καθαρίστριες με μηδέν προσόντα και να τις πληρώνουν άνεργοι πτυχιούχοι που ξόδεψαν και προσπάθησαν. Και αν βγούνε και καμια εκατοστή παραπάνω, άστο δεν πειράζει, θα το πάρω. Είμαι μεγάλος χουβαρντάς και θα ανοίξω λογαριασμό να συνεισφέρουν οι άλλοι υπέρ των καθαριστριών.
  Large και καλός (πάντα με τα λεφτά των άλλων)
  απάντηση3916
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Aχ η Ζωίτσα μας!!! | 13/06/2014 16:41
  Σε βλεπω κοπέλα μου Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, σε βλέπω και Υπουργό ΟΙκονομίας και Υπουργό Δικαιοσύνης! Όλα σε αχταρμά στυλ! Γιατί μόνο ο Βούβαλος; Κι εσείς - και να φάτε καλά να στρώσετε!
  Η χώρα ΜαΪμού
  απάντηση2517
   
   
  Ψηφίσαμε τόσες φορές "Αλλαή" | 13/06/2014 16:39
  Κι η μόνη "Αλλαή" είναι προς ένα μεγαλύτερο πελατειακό κράτος! Να μας διορίσουν, να μας δίνουν θαλασσοδάνεια, να μας καλλιεργούν ως κηφήνες, να μας κάνουν εξαρτημένους στην τεμπελιά και αποβλάκωση! Και τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, εμείς εκεί εθισμένοι στην κομπίνα κι η Αλλαή να μην αλλάξει!!
  Σχιζοφρένεια;;
  απάντηση348
   
   
   
  Ρομαντικούληδες είμαστε όμως! | 13/06/2014 16:27
  Ετοιμη με παντίερα ρόσα!! Για το δικηο της καθαρίστριας! Αυτής που μπήκε από παράθυρο, αυτής που όλη μέρα παριστάνει ότι καθαρίζει, αυτή που προσελήφθει ως ρουσφέρι κι ως ψηφαλάκι! Ζήτω το πελατειακό κράτος, ζήτων τα δανεικά κι αγύριστα, ζήτω το άρπαξε να φας κι άλλα τέτοια εθνικά σπορ!
  Το πελατειακό κράτος σας φιλά
  απάντηση3916
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  αγρια ενστικτα | 13/06/2014 14:46
  Ντροπη και αισχος σε οσους βγαζουν ολο το μισος τους (για τα κακως κειμενα του δημοσιου) πανω σε μια χουφτα καθαριστριων ηλικιας 45-60 ετων με μισθους απο 350 εως 450 ευρω. Ντροπη και αισχος στην κυβερνηση που δεν σεβεται καμια αποφαση δικαστηριου, ειτε αφορα τις καθαριστριες ειτε αφορα το μεγαλυτερο αυθαιρετο της Ευρωπης, του Λατση ! Ντρεπομαι για τα αιμοβορα ενστικτα ορισμενων απεναντι στον πιο αδυναμο κρικο εργαζομενων, την ιδια ωρα που η κυβερνηση εχει καταλυσει καθε εννοια δημοκρατιας αψηφωντας προκλητικα τις αποφασεις των δικαστηριων !
  Ανδρεας
  απάντηση3839
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  το φασισταριο | 13/06/2014 14:15
  αυτοι οι σταλινικοι αλητηριοι που αγωνιουν για τις καθαριστριες ξερουν οτι αν επαναπροσληφθουν θα απολυθουν καποιες αλλες αλλα αν ειχαν εγκεφαλο κκε-συριζα θα ηταν;
  ο ποντιος
  απάντηση3437
   
   
  BLUCK BUSTER | 13/06/2014 13:43
  ΑΚΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕΣ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΕΝΑΝ ΚΕΛΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΛΑΚ ΒΑΣΤΕΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΠΝΙΞΕ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ
  A
  απάντηση1933
   
   
   
  Σαδιστές φασίστες | 13/06/2014 13:07
  Η επόμενη κυβέρνηση που θα είναι αριστερή να στείλει στα σπίτια τους αυτούς τους δολοφόνους σαδιστές που ηδονίζονται να χτυπάνε και να διαλύσει αυτό το φασιστικό σώμα.
  Κυριάκος
  απάντηση2651
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  O μηνιαίος μισθός | 13/06/2014 12:59
  μιας καθαρίστριας δεν έφτανε για μια χτένα της τσοχατζοπουλίνας. Που να φτάσουν τα λεφτά και για καθαρίστριες. Αυτούς ψηφίζατε τραβάτε τώρα να τους ζητήσετε τα ρέστα.
  Τα θες τα και παθές τα.
  απάντηση3024
   
   
  Όταν οι αστυνομικοί βάλαν στο στόμα | 13/06/2014 12:54
  λέξεις όπως ''αυτοάμυνα'', ''τυχαία εκπυρσοκρότηση'', '''επεσε στην ζαρντινιέρα'' , χάθηκε η ντροπή. Οι πολιτικές ευθύνες αυτών που πους διατάζουν επίσης αναίσχυντες. Το ίδιο και οι αποφάσεις των δικαστών που αθωώνουν τους μπαλούρδους σε δίκες παρωδίες.
  ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ
  απάντηση3229
   
   
  Τι και αν μια εικόνα είναι όσο χίλιες λέξεις... | 13/06/2014 12:37
  ...όταν η κοινωνία εθελοτυφλεί.
  ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ
  απάντηση2022
   
   
  ''Δημόσιον συμφέρον'' υπό την έποψιν των ''γιάννηδων και γιαννάκηδων''- θαμώνων- των Μισθοδικείων... | 13/06/2014 12:20
  Πέρα απ' το ότι η ξεδιάντροπη κυβέρνηση ΝΔΣΟΚ βολεύει ακόμη,ψηφοθηρικά, χιλιάδες φίλους, συγγενείς και γκόμενες των κρατούντων(νωπή ακόμη η ...μοιρασιά του ''4-2-1''),πέρα απ' το ότι Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α απ΄ τα κλεμμένα ΔΕΝ γύρισε πίσω, στην χρεοκοπημένη Ελλάδα η απόλυση των χαμηλόμισθων και μεγάλης ηλικίας καθαριστριών θα είχε νόημα αν στη θέση τους δεν προσλαμβανόταν κανένας.Αλλά όταν απολύεις καθαρίστριες για να προσλάβεις συνεργεία ιδιωτών που ήδη απασχολούν α-ν-α-σ-φ-ά-λ-ι-σ-τ-ε-ς και στοιχίζουν α-π-ο-δ-ε-δ-ε-ι-γ-μ-έ-ν-α το ίδιο τότε το να μιλάς για εξοικονόμηση πόρων( εν μέσω,μάλιστα,τόσων, ασύλληπτων, οικονομικών παροχών προς υψηλόμισθους ''οικείους'' των πυλώνων του πελατειακού συστήματος και χαριστικών ρυθμίσεων προς ντόπιες και ξένες εταιρείες και ημέτερους μεγαλοοφειλέτες ) σε καταντά άξιο οίκτου, ως ΑΝΑΙΣΘΗΤΟ ,ΚΑΛΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟ,ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ περιωπής.
  ΦΟΙΒΟΣ
  απάντηση2117
   
   
   
  Ήμαρτον.... | 13/06/2014 11:51
  Ρε παιδια ήμαρτον δηλαδή.... Ποιο ενα κτίριο του υπουργείου;;;;;500 άτομα καθαρίζουν σε ΟΛΗ την Ελλαδα ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες του Υπ.Οικ. (Εφορίες, Κεντρικές Υπηρεσίες, γενικές δ/νσεις, τα πάντα)!!!!!!!
  Maria
  απάντηση5118
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Σιδηρογροθιές εναντίον...σκουπόξυλων !!! | 13/06/2014 11:48
  Τσακίζουν τις καθαρίστριες,τον πιό αδύναμο κρίκο, και χαϊδεύουν τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος με ποινές πλημμεληματικού χαρακτήρα αντί κακουργηματικού!Τα κλεμμένα ΔΕΝ γύρισαν πίσω αλλά έκριναν ότι πρέπει να απολυθούν οι καθαρίστριες για λόγους οικονομίας στην χρεοκοπημένη Ελλάδα!Οι καθαρίστριες χρεοκόπησαν τη χώρα για να τους φέρονται με τόσο απαξιωτικό,άδικο και ανάλγητο τρόπο?Από τις καθαρίστριες κινδυνεύει η έννομη τάξη όταν έχουν κάνει το Σύνταγμα των Ελλήνων κουρελόχαρτο χάριν των μνημονίων?ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ! Οι συνένοχοι για το ηθικό και οικονομικό θα ταυτιστούν μαζί τους.
  ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ !!!
  απάντηση4730
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
-