Δύο άτομα, 55 και 48 ετών, που μετέφεραν με φορτηγά μετανάστες, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αρχανών – Αστερουσιών στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν 99 μετανάστες (67 άντρες, 10 γυναίκες και 22 παιδιά) που είχαν ως τελικό προορισμό ευρωπαϊκές χώρες.
Ειδικότερα στο πλαίσιο κοινών επιχειρήσεων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ηρακλείου διαπιστώθηκε ότι την Πέμπτη το μεσημέρι από σπίτι επιβιβάστηκαν 50 αλλοδαποί σε φορτηγό. Στη συνέχεια σε επαρχιακή οδό το συγκεκριμένο όχημα σταμάτησε σε σημείο που ήταν σταθμευμένο άλλο φορτηγό. Ακολούθως οι οδηγοί των δυο οχημάτων κατευθύνθηκαν προς τη νότια πλευρά του νομού Ηρακλείου.
Σε κοντινή απόσταση από την παραλία, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν οι οδηγοί, αφού προηγουμένως είχαν αποβιβαστεί από τα οχήματα οι μετανάστες.
Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσάρας και Ηρακλείου οι 99 αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, Αιγύπτου, Συρίας και Μπαγκλαντές.
Από την έρευνα προέκυψε ότι στο 2ο όχημα είχαν επιβιβαστεί από οικία στο Ηράκλειο οι υπόλοιποι 49 από τους συγκεκριμένους μετανάστες.
Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ενώ τα δυο οχήματα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.