Επιστρέφονται από σήμερα Πέμπτη οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 14/05/2014.
Επίσης σημειώνεται ότι δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 14/05/2014.
Δεν θα επιστραφούν ωστόσο άδειες οδήγησης ή κυκλοφορίας και πινακίδες κυκλοφορίας που κρατήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές για τις παραβάσεις της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κυκλοφορία ανασφάλιστου οχήματος και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ και διευκρινίζεται επιπλέον πως «για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο».