Ευρεία σύσκεψη με θέμα την ασφαλή μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, μέσω του δικτύου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το μεσημέρι της Τρίτης.
Συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εκπρόσωποι του Εθνικού Δικτύου Διαχείρισης Περιστατικών Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών, της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, καθώς και του Εθνικού Δικτύου Δημόσιου Τομέα / ΣΥΖΕΥΞΙΣ, του Ο. Τ. Ε. Α. Ε. και της Singular Logic.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «στο πλαίσιο της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης τυχόν τεχνικών θεμάτων ή κακόβουλων ενεργειών, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή της μετάδοσης, καθορίστηκε κοινό σημείο επαφής, από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, για άμεση και συνεχή επικοινωνία, με στόχο την προστασία της διαδικασίας μετάδοσης των αποτελεσμάτων».
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται ήδη σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας, ενώ την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών θα διατεθούν εξειδικευμένοι αξιωματικοί, σε κομβικά σημεία του υπουργείου Εσωτερικών, για τη διαφύλαξη των διαδικτυακών υποδομών από κυβερνοεπιθέσεις, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η ροή της μετάδοσης των αποτελεσμάτων.