Λιγότερο από 24 ώρες από το πολύνεκρο ναυάγιο ιστιοφόρου που μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα εντόπισε και διέσωσε 24 ακόμα μετανάστες στο στενό της Σάμου, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Πρόκειται για 22 άνδρες και 2 γυναίκες, οι οποίοι εντοπίστηκαν στη θάλασσα και σε κοντινή απόσταση υπήρχε μία ημιβυθισμένη λέμβος. Τους μετανάστες παρέλαβε τουρκική ακταιωρός και τους μετέφερε στη γειτονική χώρα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου για τον εντοπισμό αγνοούμενων μετά την τραγωδία.

Στις έρευνες συμμετέχει σκάφος του λιμενικού και της Frontex. Κατόπιν εντολής του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Αθ.Αθανασόπουλου, μετέβη στη Σάμο ο επιθεωρητής Βορείου και Νοτίου Αιγαίου για το συντονισμό των ενεργειών διερεύνησης των συνθηκών και αιτιών του περιστατικού.

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και διενεργείται προανάκριση.

Aξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση για τη διάσωση των μεταναστών, άλλοι 20 μετανάστες εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Σάμου.

Οι μετανάστες συνελήφθησαν, καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.