Νέα ένταση στον Πειραιά με αφορμή τον μεγαλύτερο σύλλογο της πόλης, οι οπαδοί του οποίου μπορεί να είναι πολυάριθμοι πανελλαδικώς αλλά ειδικά στο μεγάλο λιμάνι το κύρος που έχει το όνομα του συλλόγου αποκτά μεγάλο ειδικό βάρος. Αφορμή για τη ναυμαχία αυτή τη φορά ήταν μια ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που κατηγορεί τον νυν δήμαρχο και στέλνει μήνυμα υποστήριξης του υποψηφίου δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έκανε επίθεση στον απερχόμενο δήμαρχο κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, ενώ εξαπέλυσε βολές στον επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μελισσανίδη αφήνοντας αρκετά υπονοούμενα.
Στην ανακοίνωση κατηγορείται για «κοροϊδία» αλλά και «θράσος» ο νυν δήμαρχος όταν αναφέρεται στις καλές σχέσεις με τον σύλλογο και του απευθύνεται ο χαρακτηρισμός «εχθρός του Ολυμπιακού» αναφέροντας ορισμένα παραδείγματα.
Επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι ο ΟΣΦΠ κατέθεσε αίτημα στον Δήμο Πειραιά ώστε να μπορεί να προχωρήσει σε εργασίες στο Θεμιστόκλειο Γυμναστήριο Πειραιά για να στεγάσει τμήματά του αλλά και όλων των συλλόγων της περιοχής, αλλά η απαίτηση του δήμου ήταν ο ΟΣΦΠ «να πάρει την άδεια κάποιων τοπικών σωματείων του Κερατσινίου που ως γνωστόν δεν ανήκουν στο Δήμο Πειραιά».
Επίσης ο ΟΣΦΠ πρότεινε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, να δημιουργήσει στον «Πύργο Πειραιά» αθλητικές αίθουσες επίσης για τη στέγαση τμημάτων, λαμβάνοντας δύο φορές αρνητική απάντηση.
«Η λέξη «αδιαφορία» είναι μικρή για να περιγράψει την αντιμετώπιση του ΟΣΦΠ και των ακαδημιών του από τον Δήμο Πειραιά» τονίζεται στην ανακοίνωση και εξαπολύεται δριμεία επίθεση που δεν εξασφάλισε κονδύλια για τα πειραϊκά σωματεία για να υπογραμμιστεί: «Φαίνεται ότι για τον κ. Μιχαλολιάκο έχει μεγαλύτερη σημασία να κάνει διευκολύνσεις στον κολλητό και «προστάτη» του Δημήτρη Μελισσανίδη (αλήθεια, τι έγινε με εκείνα τα ηλεκτρονικά αρχεία της Πολεοδομίας Πειραιά που εκλάπησαν το καλοκαίρι που πέρασε;) παρά να στηρίξει τον Ολυμπιακό».
Εν συνεχεία δίνεται «κατεύθυνση» προς τους οπαδούς της ομάδας: «Όσο υπάρχει ο κ. Μιχαλολιάκος ο Ολυμπιακός και ο αθλητισμός δεν έχουν να περιμένουν τίποτα. Η οικογένεια του Ολυμπιακού θα στηρίξει τον «Πειραιά Νικητή» και τον Γιάννη Μώραλη».
Στην επίθεση αυτή ο συνδυασμός του κ. Μιχαλολιάκου απάντησε με μια ανακοίνωση: «Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι, ένα μεγάλο κομμάτι της ζώσας ιστορίας του Πειραιά. Ήταν, είναι και θα είναι η ομάδα εκείνη που μας έχει κάνει περήφανους σε όλο τον κόσμο και σε όλα τα αθλήματα. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πρόσωπα, κόμματα και παρατάξεις. Είναι η σημαία μας. Ο Ολυμπιακός όπως ο Πειραιάς ενώνουν δυνάμεις. Όσοι επιχείρησαν στο παρελθόν να εμπλέξουν τον υπέροχο και μοναδικό κόσμο της Ομάδας μας σε προσωπικά παιχνίδια και συμφέροντα εκτέθηκαν και έχασαν. Αυτό ας το γνωρίζουν οι όψιμοι μιμητές τους. Κατανοούμε την απόγνωση τους, αλλά δεν τους συγχωρούμε που επιχειρούν να διχάσουν τους φιλάθλους του Θρύλου και τους πολίτες του Πειραιά. Κατά τα λοιπά το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».