Από τις 2 ως και τις 18 Ιουνίου θα συγκεντρωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αθηνών οι υποψηφιότητες για τις εκλογές που θα οδηγήσουν στην εκλογή του νέου πρύτανη του Ιδρύματος.
Τα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος συνεδρίασαν και εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τις επικείμενες πρυτανικές εκλογές στην οποία και αναφέρονται τα παρακάτω:
– Η διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιότητας για τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών θα εκδοθεί την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 και ώρα 9:00 π.μ. από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ιδρύματος και θα απευθύνεται σε όσους ενδιαφερόμενους διαθέτουν τα νόμιμα προσόντα για την ανάδειξή τους στη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών.
– Οι αιτήσεις υποψηφιότητας θα κατατίθενται στη Γραμματεία του Συμβουλίου Ιδρύματος και θα γίνονται αποδεκτές εφόσον έχουν αποδεδειγμένα παραληφθεί από τη Γραμματεία του Συμβουλίου Ιδρύματος ως και την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 και ώρα 14:00. Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν οπωσδήποτε και ηλεκτρονικά, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, την αίτηση υποψηφιότητας και τα συνοδευτικά δικαιολογητικά (ανεξαρτήτως από οποιοδήποτε άλλο μέσο επιλέξουν για την κατάθεση αυτών, όπως για παράδειγμα ταχυδρομική αποστολή, ιδιοχείρως ή δι’ αντιπροσώπου).
Σημειώνεται επίσης ότι την αίτηση υποψηφιότητας θα πρέπει να συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, σύντομο βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου, δήλωση συναίνεσής του για ανάρτηση του βιογραφικού σημειώματός του σε ειδική θέση της κεντρικής ιστοσελίδας του Ιδρύματος, υπεύθυνη δήλωση για το ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του υποψηφίου κωλύματα εκλογιμότητας, ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του υποψηφίου κωλύματα εκλογιμότητας με σαφή αναφορά αυτών σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, καθώς και περιγραφή των βασικών θέσεων και στόχων του υποψηφίου.
– Τα μέλη του Συμβουλίου Ιδρύματος θα συναντήσουν σε προσωπική συνέντευξη κάθε εκλόγιμο/η υποψήφιο/α για τη θέση πρύτανη του Ιδρύματος, σύμφωνα με το πόρισμα και την παρουσίαση αυτών από την αρμόδια Τριμελή Επιτροπή για τη διενέργεια των εκλογών και τη διαδικασία ανάδειξης πρύτανη, για να διαμορφώσουν γνώμη σχετικά με τα ουσιαστικά προσόντα των εκλόγιμων υποψηφίων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.