Εως τις 30 Απριλίου θα έχουν δυνατότητα startups από τον χώρο της τεχνολογίας να υποβάλουν αιτήσεις για να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής για ένταξη στο πρόγραμμα επένδυσης και ταχείας ανάπτυξης «The Accelerator» της Metavallon, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Odyssey Jeremie Partners.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ομάδα της Metavallon, το πρόγραμμα θα έρθει να ενδυναμώσει και να ενισχύσει επιλεγμένα startups, που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και είτε έχουν ένα πρωτότυπο προϊόντος (ή και κάποια μικρή πορεία στην αγορά) ή διαθέτουν ένα πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο με δυναμική.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά εργαστήρια, διαλέξεις από μέντορες, εκτεταμένη δικτύωση, εκπαίδευση στις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές και αποστολή διάρκειας ενός μήνα στο Σαν Φρανσίσκο και την Σίλικον Βάλει.
Παράλληλα, μέσα από τη συνεργασία της Metavallon με το επενδυτικό ταμείο Odyssey Venture Partners παρέχεται επένδυση ύψους 25.000 ευρώ, αλλά και υπηρεσίες αξίας 15.000 ευρώ σε κάθε επιλεγμένη ομάδα του προγράμματος, έναντι ποσοστού 8% της εταιρίας.
Μετά την οριστική επιλογή έως και πέντε startups, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα διαρκέσει έως τον Νοέμβριο. Η ομάδα της Metavallon (οι κυρίες Αλεξάνδρα Χολή, Αιμιλία Ναθαναήλ και Ναυσικά Κορόβηλα και οι κ.κ. Δημήτρης Αξιώτης και Μηνάς Σαραντίδης,) μιλά για εκδήλωση εντονότατου ενδιαφέροντος από τους νέους επιχειρηματίες για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
Τα αποτελέσματα της επιλογής αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα Μαίου. Στους πρώτους τρεις μήνες του προγράμματος θα γίνει εκτεταμένη εκπαίδευση. Έπειτα, ακολουθεί αποστολή στην Καλιφόρνια όπου τα startups θα περάσουν από το «φιλτράρισμα» των Αμερικανών, στη συνέχεια με την επιστροφή στην Ελλάδα θα επαναξιολογηθεί η πορεία των εγχειρημάτων τους και στο τέλος, τον Νοέμβριο θα γίνουν οι τελικές παρουσιάσεις των ομάδων σε επενδυτές από την χώρα μας και το εξωτερικό.
Σύμφωνα με την Metavallon, η λογική είναι ότι τα startups θα πρέπει στο τέλος του προγράμματος να μπορούν να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να υποδεχθούν επενδύσεις. «Αυτό που θέλουμε να βρούμε είναι ομάδες με ταλέντο και αποφασιστικότητα» λέει η ομάδα.
Παράλληλα, η Metavallon θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο τον νέο κύκλο του προγράμματος «The Lab», το οποίο παρέχει καθοδήγηση για επίδοξους επιχειρηματίες που έχουν την ιδέα, αλλά βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο.
Παράλληλα, η Metavallon συμμετέχει και στο πρώτο «MOOC», που ξεκινά στις 28 Απρίλιο. Το «MOOC» (Massive on-line open course) πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ALBA και την πρεσβεία των ΗΠΑ, έχει αντικείμενο την επιχειρηματικότητα και παρέχει δωρεάν και ανοιχτή διαδικτυακή εκπαίδευση, λειτουργώντας πάνω στην πλατφόρμα του coursera. Στο ίδιο πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν και τέσσερις συναντήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Ηράκλειο.
Από τα προγράμματα της με κερδοσκοπικής Metavallon, που ανήκει στην λεγόμενη κοινωνική επιχειρηματικότητα, έχουν θητεύσει ήδη άνω των 100 (εν δυνάμει) επιχειρηματιών.