Παρατείνεται για ένα ακόμα εξάμηνο η προφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικόλαου Μιχαλολιάκου με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών. H εξάμηνη προσωρινή του κράτηση, μετά την προφυλάκισή του τον περασμένο Οκτώβριο, έχει ήδη λήξει. Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο δεν εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του αρχηγού. Στο αρχικό κατηγορητήριο σημειωνόταν για τον κ. Μιχαλολιάκο ότι υπήρχε η αυθεντία της αρχής του αρχηγού΄για όλες τις αποφάσεις τις οργάνωσης.
Σύμφωνα άλλωστε με το κατηγορητήριο των ανακριτών κ.κ. Σπύρου Γεωργουλέα και Χρίστο Παπακώστα στον αρχηγό υπάκουαν τα μέλη της Οργάνωσης, χωρίς να έχουν δικαίωμα σε κριτική των εντολών και σε περιπτώσεις ανυπακοής υπήρχαν και ποινές. Επί λέξει ανέφεραν «εσύ διηύθυνες παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές και ήλεγχες απολύτως την δράση της οργάνωσης…».
Προφυλακισμένοι πάντως, με αντίστοιχα βουλεύματα, παραμένουν συνολικά έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μεταξύ των οποίων και οι Χρήστος Παπάς και Γιάννη Λαγός,