Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα δυτικά και νότια προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη του Πάσχα. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και Θράκη η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές στη δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου, και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν επίσης αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και αργά τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει στην Κέρκυρα και την Ήπειρο.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται επίσης αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Αραιές νεφώσεις θα υπάρχουν και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεφαλλονιά η ΕΜΥ προβλέπει επίσης αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.