Περισσότερα από το 50% των φαρμάκων που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και σε ιστοσελίδες που κρύβουν την πραγματική τους διεύθυνση είναι παραποιημένα, προειδοποιούν οι αρμόδιοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Αυτό σημαίνει _ εξηγούν _ ότι τα φάρμακα που διακινούνται στοΔιαδίκτυο μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία, γιατί ενδέχεται να έχει παραποιηθεί η σύνθεσή τους – όσον αφορά οποιοδήποτε από τα συστατικά τους ή και την ισχύ τους – η συσκευασία και επισήμανσή τους, ή ακόμη και το όνομά τους.Επίσης, συχνά οι ιστοσελίδες μέσω των οποίων πωλούνται φάρμακα μπορεί να παρέχουν ψευδή στοιχεία για τον παραγωγό του φαρμάκου, τη χώρα παραγωγής του ή για άλλα στοιχεία σχετικά μετη διακίνηση του φαρμάκου.

Στο πλαίσιο τηςεκστρατείας ενημέρωσης του κοινού για την ορθή και ασφαλή χρήση των φαρμάκων,οι εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκωνεφιστούν την προσοχή των πολιτών, τονίζοντάς τους ότι «δεν πρέπει νααγοράζουμε φάρμακα από το Διαδίκτυο».
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ασφάλεια ενός φαρμάκου που προσφέρεται μέσω του Διαδικτύου είναι αδύνατον να επαληθευτεί. «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε», σημειώνουν , «εάν αυτά τα προϊόντα είναι τα εγκεκριμένα φάρμακα που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ή εάν είναι παραποιημένα και επικίνδυνα». Γι΄ αυτό συνιστούν να προμηθευόμαστε τα φάρμακά μας μόνο από ασφαλείς πηγές (φαρμακείο, νοσοκομείο, ασφαλιστικό ταμείο).