Ξεκίνησε σήμερα, Μ.Τετάρτη, η λειτουργία της «Κοινωνικής Κατοικίας» του Δήμου Αθηναίων, με την ξενάγηση στους χώρους της του δημάρχου Αθηναίων και δημοσιογράφων.

Στον χώρο, που βρίσκεται σε πολυκατοικία επί της οδού Μπουμπουλίνας 36, ο οποίος δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία «Ανθρώπινοι Ανθρωποι» υπάρχουν 15 επιπλωμένα διαμερίσματα, στα οποία θα εγκατασταθούν 17 οικογένειες, που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο αστεγίας. Οι οικογένειες επελέγησαν από διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Αθηναίων.

«Σήμερα είναι μια μέρα σημαντική για τον δήμο μας, αλλά και για την πόλη της Αθήνας συνολικά. Σε συνεργασία με την οργάνωση ‘Ανθρώπινοι Άνθρωποι’ θα φιλοξενήσουμε 17 οικογένειες και με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα τους στηρίξουμε. Ανοίγει μια νέα εποχή. Η εποχή της κοινωνικής κατοικίας στην Ελλάδα»
δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Η Βέρα Μεσσίνη, πρόεδρος της οργάνωσης «Ανθρώπινοι ‘Ανθρωποι» τόνισε πως οι οικογένειες θα φιλοξενηθούν για έξι μήνες αρχικά, αλλά αυτό θα ανανεώνεται μέχρι να βρουν δουλειά και να μπορέσουν να ανεξαρτητοποιηθούν.

Η Πόπη Γιαννοπούλου, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, δήλωσε: «Στους χώρους του ξενώνα θα φιλοξενηθούν 52 άτομα σε 15 διαμερίσματα, στους 6 ορόφους του κτιρίου. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και 14 μήνες, όταν η κ. Μεσσίνη από την οργάνωση μάς μίλησε για το κτίριο που επιθυμούσε να προσφέρει το Ίδρυμα Χατζηκώστα, έναντι συμβολικού αντιτίμου προς τον δήμο, ενώ όλα τα υπόλοιπα έξοδα ανέλαβε ο δήμος».

Αύριο, Μ.Πέμπτη, θα ξεκινήσει και επισήμως η φιλοξενία των 17 οικογενειών.