Μετά τον βασανισμό και τον θάνατο του αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών μπαίνουν στο στόχαστρο οργανώσεων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο προκήρυξης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org από την oργάνωση «Μηδενιστές – Συμμορίες Εκδίκησης».
Τα μέλη της οργάνωσης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση την Τρίτη 8 Απριλίου με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στην οδό Ζαϊμη στο Αιγάλεω.
Και αυτό, όπως φαίνεται ήταν η αρχή.
Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη σε υστερόγραφο που γράφουν ως «προειδοποίηση»: «Όλοι οι δεσμοφύλακες που συμμετείχαν στον ομαδικό βασανισμό/δολοφονία του Καρέλι, θεωρούνται από σήμερα επικηρυγμένοι». Οι συντάκτες της προκήρυξης στέλνουν μήνυμα προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών που εμπλέκονται στην υπόθεση σημειώνοντας ότι «ενημερώνουμε αυτούς που δεν προφυλακίστηκαν, ότι τα ονόματά τους – είναι ήδη γνωστά μέσα από την δικογραφία, αλλά και τους κύκλους των κρατουμένων – βρίσκονται σε λίστα οριστικής «διαγραφής». «Σε όποιο κωλοχώρι κι αν κρυφτούν, όποιο επάγγελμα κι αν αλλάξουν, να γνωρίζουν ότι θα τους ξετρυπώσουμε και θα πέσουν στην ενέδρα μας» υπογραμμίζουν προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέες επιθέσεις.

Και συμπληρώνουν σε άλλο σημείο της προκήρυξης: «Η νύχτα είναι φίλη μας και το σκοτάδι της μας αγκαλιάζει. Βγάζουμε απ’ τις κρυψώνες τα όπλα μας, παίρνουμε τις μηχανές μας και βγαίνουμε για κυνήγι. Γιατί απόψε κυνηγάμε σωφρονιστικούς. Τα μάτια μας και τα αυτιά μας βρίσκονται παντού».
Απειλούν παράλληλα και τους προφυλακισμένους σωφρονιστικούς σημειώνοντας ότι «όσον αφορά τους προφυλακισμένους δεσμοφύλακες/βασανιστές, αυτοί να γνωρίζουν ότι σε όποια φυλακή και πτέρυγα προστασίας κι αν πάνε, θα συναντηθούν με την επικηρυγμένη Μοίρα τους. Όλοι οι κρατούμενοι είναι ενημερωμένοι κι έχουμε φίλους παντού. Οι μέρες τους είναι μετρημένες… (και δύσκολες…)»

Σχετικά με την ενέργεια τους λένε ότι «είναι μια ελάχιστη πράξη μνήμης για την δολοφονία του κρατούμενου Ιλιρ Καρέλι» και προσθέτουν: «Ο Καρέλι, αφού κουράστηκε να πονάει από τα χτυπήματα, τα ηλεκτροσόκ, τις ροπαλιές, τους κουβάδες παγωμένου νερού, την φάλαγγα και τους εξευτελισμούς των δεσμοφυλάκων, τελικά «απέδρασε» με τον θάνατό του από τα χέρια των
βασανιστών του».

Μέσω της προκήρυξης τα μέλη της οργάνωσης εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε όσους κρατούμενους συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την κατασκευή των φυλακών υψίστης ασφαλείας και «στους αντάρτες πόλης της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας».