Κάλεσμα για συμμαχία μπροστά στα ζητήματα του Πειραιά απεύθυνε προς τους συνυποψηφίους δημάρχους Πειραιά ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα κερδίσει από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Κατά την συνέντευξη παρουσιάστηκε βίντεο με τα έργα που έγιναν επί δημαρχίας του Β. Μιχαλολιάκου, ο οποίος προχώρησε σε απολογισμό των δραστηριοτήτων του τα τελευταία 3,5 χρόνια στο δήμο και παρουσίασε 75 υποψηφίους από τον συνδυασμό του.
Ο δήμαρχος Πειραιά παράλληλα διέψευσε τις φημολογούμενες πληροφορίες περί κόντρας του ιδίου με το Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, αλλά και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
«Με τον Αγιο Σεραφείμ με συνδέει μόνο φιλία και αγάπη και κόντρα δεν υπήρξε ποτέ, ούτε θα υπάρξει και τον ευχαριστώ γιατί και από άμβωνος λέει ότι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι φίλος της εκκλησίας», ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά, προσθέτοντας ότι «ο αείμνηστος Σταύρος Νταϊφάς, που διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ήταν ο άνθρωπος που λάτρευα και με λάτρευε».
Είπε επίσης ότι δεν έχει απολύτως τίποτα με το νυν πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το συνδυασμό του κ. Γιάννη Μώραλη, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.
«Τον πατέρα του τον θυμάμαι τον τιμώ τον αγαπώ και τιμώ τη μνήμη του» είπε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και συμπλήρωσε ότι «δεν γίνεται να έχω κόντρα με κάποιους αν δεν το θέλω και εγώ. Θα έχω κόντρα μόνο αν κάποιος βρεθεί να θίξει την ηθική μου υπόσταση ή απειλήσειτην οικογένειά μου. Στην πολιτική είμαι εθισμένος ακόμα και στην άρνηση».

Στο σημείο ο κ.Μιχαλολιάκος υπογράμμισε ότι δεν θέλει από κανέναν πιστοποιητικό αν είναι ή δεν είναι Ολυμπιακός. «Είμαι Ολυμπιακός, αν δεν ήμουνα θα έλεγα δεν είμαι» τόνισε και συμπλήρωσε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε χρήματα και αγόρασε τις μετοχές της ομάδας, αφού έχει ένα πάθος υπέρ του Ολυμπιακού, αλλιώς δεν θα τα έδινε καθώς δεν είναι και η καλύτερη επένδυση αυτόν τον καιρό.
Ο δήμαρχος Πειραιά είπε επίσης ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα πάει πολύ καλά σας πρόεδρος του Ολυμπιακού και παίρνει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα πριν καν ξεκινήσει και ελπίζω να φέρει και το ευρωπαϊκό όπως το έφεραν οι Αγγελόπουλοι στο μπάσκετ.
Για τους υποψηφίους δημάρχους ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι τους θεωρεί συμμαχητές και ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη φιλοδοξία, αλλά και καθήκον να υπηρετήσουν την πόλη, αφού ο καθένας έχει τη δική του δυνατότητα να προσφέρει.
Αναφερόμενος στον συνδυασμό του «Μας Ενώνει ο Πειραιάς» σημείωσε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις τους ενθαρρύνουν να πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή.
Αναφερόμενος στους υποψηφίους δημάρχους είπε ότι «θέλω από τώρα να γνωρίζουν ότι από εμένα θα έχουν μόνο αγάπη και αλληλεγγύη και ότι αντίπαλός μου είναι μόνο τα προβλήματα του Πειραιά. Ο Πειραϊκός λαός θα ψηφίσει με γνώμονα το συμφέρον της πόλης του τελεία και παύλα».

Οι άλλοι υποψήφιοι
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ανακοινώσει την επωνυμία του συνδυασμού του, τις θέσεις του, αλλά και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους ο Γιάννης Μώραλης. Η μόνη γνωστή υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος είναι αυτή του προέδρου του Ολυμπιακού.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δρίτσας την Παρασκευή 11 Απριλίου στις 20.00 θα εγκαινιάσει το εκλογικό του κέντρο στην διασταύρωση των οδών Καραϊσκου και 2ας Μεραρχίας στην πλατεία Τερψιθέας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα πραγματοποιήσει δυο συγκεντρώσεις το Σάββατο 12 Απριλίου στον Πειραιά. Στην πρώτη στον Προφήτη Ηλία (Αίθουσα ΚΑΠΗ) στις 19:00 θα μιλήσουν η κυρία Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά και ο κ. Γιάννης Δεληγιάννης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά. Στη δεύτερη στην Πλατεία Νεράιδας (παλιά Κοκκινιά) στις 19:00 θα μιλήσει ο κ. Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του γραφείου της Ε.Π. της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος.
Από την πλευρά του ο κ. Ηλίας Τζανετουλάκος σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Γ.Μώραλη τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «δυστυχώς ο Πειραιάς μας μετατρέπεται σε πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε επιχειρηματικά συμφέροντα και όμορες πολιτικές δυνάμεις…Δεν ελπίζουμε, είμαστε σίγουροι, σίγουροι πως οι συνδημότες μας έχουν καταλάβει τι διακυβεύεται και ότι δεν θα επηρεαστούν από τις σειρήνες και τους μάγους με τα δώρα.Είμαστε σίγουροι πως οι συνδημότες μας έχουν πάψει προ πολλού να κινούνται ως κοπάδια αμνών».