21:50 – Ανοιξαν οι δρόμοι και οι κελιστοί σταθμοί μετρό Ευαγγελισμός, Μέγαρο, Σύνταγμα, Ακρόπολη μετά την αναχώρησης της Μέρκελ

21.40: –
Απογειώθηκε το αεροπλάνο της Μέρκελ

21:00 – Ολοκληρώθηκε το δείπνο των Σαμαρά – Μέρκελ

20:38 – Ανοιξαν οι δρόμοι της πρωτεύουσας. Παραμένει όμως κλειστή η Βασ. Σοφίας

20:00 – Ο Πρωθυπουργός, η Καγκελάριος και η συνοδεία τους βρίσκονται για δείπνο στην ταβέρνα Στροφή κάτω από την Ακρόπολη

19:40 – Τελείωσε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και της Καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελας Μέρκελ

19:15 – Μέρκελ: Στην Ελλάδα υπάρχει πρόοδος, έγιναν πολλά βήματα μπροστά – Αξιζαν τον κόπο οι μεταρρυθμίσεις

19:10 – Σαμαράς: Η Ελλάδα τα κατάφερε – Σήμερα είναι μια καινούργια ημέρα

19:04 – Συνέντευξη Τύπου Σαμαρά – Μέρκελ μετά τις κατ’ ιδίαν συνομιλίες

19:02 – Αποχωρούν όλοι οι διαδηλωτές

19:00 –
Ανοιξε ο σταθμός του Μετρό της Κατεχάκη

18:50 – Αποχωρούν οι διαδηλωτές της ΠΟΣΠΕΡΤ και του ΣΥΡΙΖΑΠαραμένουν της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

18:43 – Διαπραγματεύσεις με την αστυνομία για τη συνέχιση της πορείας – τελικά συμφωνήθηκε να μην προχωρήσουν οι διαδηλωτές οι οποίοι πετούν μπαλόνια με κόκκινη μπογιά στους αστυνομικούς

18:23 –
Ξεκίνησε η πορεία προς το Σύνταγμα – Κλειστή η Σταδίου από αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος της οδού Αμερικής

18:11 – Πάνω από 1.000 άτομα, στο συλλαλητήριο κατά της επίσκεψης Μέρκελ, με επικεφαλής την ΠΟΣΠΕΡΤ

18:00 Κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Ακρόπολη

17:52 – Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποδέχεται την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ – Αρχίζουν οι επίσημες συνομιλίες

17:50 –
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο Χίλτον Σαμαρά – Μέρκελ

17:40 – Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο κατά της επίσκεψης Μέρκελ

17:25 – Κλειστή η οδός Σταδίου από τους διαδηλωτές – Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο ύψος της Παλαιάς Βουλής

17:24 –
Αρχισαν να συγκεντρώνονται διαδηλωτές στην πλατεία Κλαθμώνος για το συλλαλητήριο κατά της Μέρκελ

17:20 – Εληξε το φόρουμ νέων επιχειρηματιών με τη συμμετοχή Μέρκελ και Σαμαρά

15:28 –
Σε ισχύ τα μέτρα ασφαλείας – Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι εκτός από ένα τμήμα της οδού Μιχαλακοπούλου κοντά στο ξενοδοχείο Χίλτον

15:12 – Ομιλία Μέρκελ στο Φόρουμ με νέους επιχειρηματίες: «Επιθυμούμε να δώσουμε ώθηση στις νέες επιχειρήσεις – Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες»

15:08 –
Ομιλία Σαμαρά στο Φόρουμ με νέους επιχειρηματίες: «Οραματιζόμαστε μία Ελλάδα καινοτομίας, εξωστρέφειας, επιχειρηματικότητας»

15:03 – Αρχίζει στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας το φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμες ιδέες με τη συμμετοχή της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σαμαρά

15:02 – Βερολίνο-ανακοίνωση Καγκελαρίας: Μήνυμα στήριξης κομίζει στην Ελλάδα η Μέρκελ

15:00 –
Στην Αθήνα έφτασαν ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς και η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Ανγκελα Μέρκελ

14:50 – Κλειστό το κέντρο της Αθήνας – αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς

14:36 – Αρχίζουν και κλείνουν οι δρόμοι στη διαδρομή από όπου περνάει η πομπή των αυτοκινήτων που μεταφέρει τον Πρωθυπουργό και την Καγκελάριο της Γερμανίας

14:35 – Η κ. Μέρκελ αναχωρεί από το Ελευθέριος Βενιζέλος μαζί με τον πρωθυπουργό για την Αθήνα

14:33 – Την γερμανίδα καγκελάριο, που επισκέπτεται την Αθήνα για δεύτερη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης, υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς

14:30 – Στο Ελευθέριος Βενιζέλος προσγειώνεται το αεροπλάνο που μεταφέρει την Καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ

13:30 – Εκλεισαν οι σταθμοί του μετρό σε Ευαγγελισμό, Κατεχάκη και Μέγαρο

13:15 – Στις 13:30 κλείνουν οι σταθμοί Ευαγγελισμός, Κατεχάκη και Μέγαρο του Μετρό

Με κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας θα «υποδεχθούν» κόμματα της Αριστεράς και φορείς την γερμανίδα Καγκελάριο κυρία Ανγκελα Μέρκελ το απόγευμα της Παρασκευής. Επί ποδός θα βρίσκονται 5.000 – 6.000 αστυνομικοί λόγω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας.

Το πρόγραμμα της καγκελαρίου

Το πρόγραμμα της καγκελαρίου αρχίζει στις 15:15, με την παρουσία της μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς, ακολούθως, δε στις 16:20, θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 17:30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συλλαλητήριο στις 17.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «η επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, γίνεται για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενόψει των εκλογών. Για να επιβραβεύσει το καταστροφικό κυβερνητικό έργο, να επιτηρήσει την συνέχιση της λιτότητας, να επιθεωρήσει αν χαρίστηκαν οι τράπεζες στα συμφέροντα, αν δόθηκε για ψίχουλα η δημόσια περιουσία, αν έπεσαν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας».
Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ίδιο σημείο στις 17.30.

Με απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής από τις 11.30 έως τις 21.30 απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη απόφαση απαγόρευσης συγκεντρώσεων –τα τελευταία χρόνια –στο κέντρο της Αθήνας ελήφθη παραμονές της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου στις 9 Οκτωβρίου 2012.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται, λόγω της επίσημης επίσκεψης στη Χώρα μας της Καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από11:30’ ώρα της Παρασκευής 11 Απριλίου 2014 μέχρι και την 21:30’ ώρα της ιδίας, οι υπαίθριες συγκεντρώσεις ή πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Οι σταθμοί του μετρό

Κλείνουν και σταθμοί του μετρό λόγω της επίσκεψης της καγκελαρίου. Συγκεκριμένα οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός, Κατεχάκη και Μέγαρο θα κλείσουν από τις 13.30 ενώ οι σταθμοί Σύνταγμα και Ακρόπολη από τις 18.00

Τα ΜΜΕ της Γερμανίας για Μέρκελ και έκρηξη

Η είδηση της έκρηξης του παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας μεταδίδεται από το σύνολο των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, ενώ όλες οι αναφορές επισημαίνουν ότι συνέβη μία ημέρα πριν από την επίσκεψη Μέρκελ.

Από τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδεται και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου. «Μία ημέρα πριν από την επίσκεψη της καγκελαρίου, στην Αθήνα εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές» αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), σε τηλεγράφημά του και επισημαίνει ότι δύο άγνωστοι είχαν προηγουμένως ειδοποιήσει, με τηλεφώνημά τους σε εφημερίδα και ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

Μεταφέρει δε τη δήλωση του κ. Κεδίκογλου, «δεν θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να πετύχουν τους στόχους τους». Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται ακόμη ότι η έκρηξη συνέβη κοντά σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος και στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα και ότι η Αστυνομία υποπτεύεται κάποια από τις πολλές αριστερές οργανώσεις.

Παρόμοιο ρεπορτάζ από την έκρηξη δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit, ενώ το περιοδικό Der Spiegel στην ιστοσελίδα του κάνει λόγο για «έκρηξη η οποία συντάραξε την Αθήνα λίγο πριν από την επίσκεψη της Άγγελα Μέρκελ».

Σημειώνει δε, ότι το χτύπημα συμπίπτει με την ανακοίνωση για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Η είδηση καλύπτεται και από τα περισσότερα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δελτία ειδήσεων. Ειδικά στο δελτίο της Νοτιοδυτικής Ραδιοφωνίας (SWR), υπογραμμίστηκε ότι από την έναρξη της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός εμπρηστικών επιθέσεων στην Ελλάδα.