Αναστολή των κινητοποιήσεών τους από αύριο, Τρίτη, στάση εργασίας την Τετάρτη μετά τις 14.00 και συγκέντρωση το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος με άλλους φορείς αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί στη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν παράλληλα να αποσύρουν τις εφημερίες, εκτός των Σαββατοκύριακων. Έτσι όλοι θα εξυπηρετούνται κατά τις ώρες που θα είναι ανοικτά και το βράδυ μόνο από τα διανυκτερεύοντα.

Στη συνέλευσή τους τονίζονται οι διαφορετικές μορφές κινητοποιήσεων που επέλεξαν, καθώς θα χρησιμοποιήσουν τα φαρμακεία τους, όπως τονίζεται στην απόφαση, ως εκλογικά τμήματα εναντίον όσων υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, ενώ προτείνουν συντονισμό δράσεων με άλλους θιγόμενους κλάδους και συμμετοχή στην απεργία της 9ης Απριλίου.

Στη συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής είχαν κατατεθεί αντικρουόμενες εισηγήσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κ. Λουράντος, εισηγήθηκαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με διαφορετική μορφή: εξειδικεύοντας τις μορφές αγώνα, άλλοι πρότειναν να μένουν κλειστά τα φαρμακεία κάποιες ημέρες, δύο-τρεις, της εβδομάδας και να ανοίγουν τις υπόλοιπες, ενώ άλλοι φαρμακοποιοί εισηγούνται να κλείσουν τα καταστήματά τους την εβδομάδα προ των ευρωεκλογών.

Από την άλλη μεριά από τις αριστερές παρατάξεις οι εισηγήσεις ήταν για συνέχιση των κινητοποιήσεων με την ίδια μορφή, δηλαδή κατεβασμένα ρολά με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Μετά τις 14.00 αναμένεται να συνεδριάσει και το διοικητικό συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ο πρόεδρός του κ. Κυρ. Θεοδοσιάδης, μιλώντας πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του συλλόγου της Αττικής, είπε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει την απόφαση αλλά το κλίμα είναι αναστολή των κινητοποιήσεων και συνέχιση με διαφορετικές μορφές αγώνα.

Εν τω μεταξύ συνέχεια δόθηκε τη Δευτέρα με παραιτήσεις φαρμακοποιών από το κόμμα της ΝΔ. Έτσι μετά την παραίτηση της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης φαρμακοποιών (ΕΚΟ φαρμακοποιών)που υπέβαλε προς τη Γραμματεία Συνδικαλισμού της ΝΔ και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου γνωστοποίησε τη Δευτέρα την αποχώρησή του από τη ΝΔ με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.