Θρήνος επικρατεί στις φυλακές του Μαλανδρίνου μετά την τραγωδία με τον 46χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο χειρουργείο.

Σε κατάσταση αμόκ ο αλβανός βαρυποινίτης επιτέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης εναντίον του άτυχου υπαρχιφύλακα και πατέρα δυο παιδιών και τον μαχαίρωσε. Ο κακοποιός την ώρα που οι κρατούμενοι έμπαιναν στα κελιά τους τον μαχαίρωσε και φώναζε: «Αφού δεν με αφήνετε να δω τη μάνα μου θα πάρω τη ζωή ενός από εσάς».

Όπως έγινε γνωστό ο ισοβίτης λέγεται Ιλία Καρέλι, ενώ ο άτυχος σωφρονιστικός υπάλληλος λεγόταν Γιώργος Τσιρώνης.

Δυστυχώς κανένας δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έτσι επέφερε μοιραίο χτύπημα στον άτυχο 46χρονο, ο οποίος ξεψύχησε στο χειρουργείο διότι το χτύπημα ήταν σε δύσκολο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αλβανός ζητούσε να πάρει άδεια για να επισκεφτεί τη μητέρα του, που πέθαινε στην Ιταλία, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει.

Ο κακοποιός εκτίει ποινές για απόπειρα ανθρωποκτονίας και συμμετοχή σε ληστεία και εμπόριο ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν μαχαιρώσει τον 46χρονο του είχε παραδώσει σημείωμα, όπου ανέφερε ότι είναι στις φυλακές από το 1997 και θέλει να βγει.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές εδώ και μια εβδομάδα υπήρχαν πληροφορίες για επεισόδια στο Μαλανδρίνο και γι αυτό φυλάσσονταν από δυνάμεις των ΜΑΤ.


Πρωτοφανής αγριότητα


Όλοι πάντως έχουν εκπλαγεί με την αγριότητα του περιστατικού και ιδιαίτερα με την ψυχραιμία που ο κρατούμενος κάρφωσε το αυτοσχέδιο μαχαίρι στο λαιμό του άτυχου υπαρχιφύλακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μαλανδρίνου έχουν σπεύσει δυνάμεις των ΕΚΑΜ, ενώ υπάρχει μεγάλη αναταραχή.


Θρήνος στην κηδεία του άτυχου υπαρχιφύλακα

Σε κλίμα οδύνης έγινε η κηδεία του άτυχου Γιώργου Τσιρώνη στο Αγρίνιο την Τετάρτη. Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του και τα δύο παιδιά του. Σύμφωνα με όσα έλεγαν φίλοι και συνάδελφοί του ο Γιώργος ήταν «καθαρός», ποτέ δεν είχε ακουστεί τίποτε γι αυτόν και χαρακτηριζόταν από την προσήλωσή του στον Κανονισμό και τους νόμους.

Ως το 2002 είχε υπηρετήσει στον Κορυδαλλό και μπήκε στο Σώμα το 1997.

Αναταραχή επικρατεί στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι δεν θεωρούν ότι είναι αρκετά θωρακισμένοι απέναντι στους επικίνδυνους κρατουμένους, τους οποίους αντιμετωπίζουν καθημερινά, ενώ από τις φυλακές του Δομοκού ακούγονται πολλές ενστάσεις κατά πόσο είναι έτοιμο το σύστημα να υποδεχτεί τους επικίνδυνους κρατουμένους.

Δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης

Σχετικά με τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα του καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου ο υπουργός Δικαιοσύνης. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε:

«Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μου στην οικογένεια του Υπαρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, Γεωργίου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε αποτρόπαια σε ώρα καθήκοντος. Η Ελληνική Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την αντεγκληματική πολιτική της. Το Κράτος Δικαίου θα λειτουργήσει και οι πολίτες θα αισθάνονται ότι ζουν σε ασφαλή και ευνομούμενη χώρα. Συνεπώς, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, στοχεύουμε στην εμπέδωση της νομιμότητας, στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία της ακεραιότητας του προσωπικού των φυλακών».