Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας λίγο μετά τα μεσάνυχτα έξω από την ΔΟΥ Κορυδαλλού.

Στις 23:22 και 23:31 άγνωστος τηλεφώνησε στο Mega και στην ιστοσελίδα Zougla.gr αντίστοιχα και προειδοποίησε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 20 λεπτά στη ΔΟΥ Κορυδαλλού.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και αποκλείστηκε η περιοχή ενώ πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που πήγαν στο σημείο βρήκαν στην είσοδο της εφορίας έναν ύποπτο σάκο.

Οι αστυνομικοί περίμεναν αρκετή ώρα αφού εξέπνευσε ο χρόνος που είχε δώσει ο άγνωστος στα τηλεφωνήματα, αλλά δεν σημειώθηκε έκρηξη.

Λίγο αργότερα οι πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη στο αντικείμενο που όπως διαπιστώθηκε ήταν πράγματι ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός, ωστόσο, για άγνωστο λόγο δεν εξερράγη όπως είχαν προγραμματίσει οι δράστες.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας όπου εξετάζονται, ενώ για την υπόθεση διενεργεί έρευνες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.