Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το αντιφαστιστικό συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο διεξάγεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Με αντιφασιστικά συλλαλητήρια και δράσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ανά τον κόσμο, θα γιορταστεί η «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού» το Σάββατο 22 Μαρτίου.

ΣτηνΑθήνα,το συλλαλητήριο ξεκίνησε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα με πορεία από την Ομόνοια προς την πλατεία Συντάγματος, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη στήριξη γνωστών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων οι: Σταμάτης Κραουνάκης,ActiveMember, Υπόγεια Ρεύματα, MC Yinka, Νατάσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλλα, Καλλιόπη Βέττα, Γιάννης Σιδηράς,AlexK (TheLastdrive) +t-nick (dustbowl), Νίκος Τουλιάτος ,RadioSol, Σίλλας Σεραφείμ, Sound Escape, Tsopana Rave, Γυμνά Καλώδια, Ρωμιοσύνη κ.α.

Συγκέντρωση στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς (βόρεια του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου) και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν και στηΘεσσαλονίκηεκατοντάδες πολίτες τιμώντας με τη συμμετοχή τους την Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού.

Με κεντρικό σύνθημα «Τσακίστε τώρα τους νεοναζί- ετούτη η κυβέρνηση να ανατραπεί» οι διαδηλωτές διέσχισαν επι δίωρο και πλέον, αργά το μεσημέρι τις κεντρικές οδούς της πόλης και κατέληξαν στις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΤ-3 στη Λεωφόρο Στρατού, όπου είναι προγραμματισμένο να ακολουθήσει συναυλία.

Αντιφασιστικά κινήματα και συνδικάτα οργανώνουν διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Δανίας, της Πολωνίας, της Ιρλανδίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Κύπρου, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Η πρωτοβουλία για τις 22 Μαρτίου ξεκίνησε από την Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στις 5-6 Οκτωβρίου 2013 που φιλοξένησε η ΚΕΕΡΦΑ, αμέσως μετά τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που συμμετέχει στο συλλαλητήριο, έκανε την εξής δήλωση: «Η κοινωνία, ενωμένη, πρέπει να αντισταθεί απέναντι σ’ όλους αυτούς, που θέλουν να επενδύσουν στην ακροδεξιά ατζέντα, την ακροδεξιά πρακτική και ρητορική. Λέμε όχι στο ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία. Διεκδικούμε πολιτικές για την ενσωμάτωση των μεταναστών, διεκδικούμε πόλεις ανοιχτές με ειρηνική συνύπαρξη όλων των ανθρώπων στις γειτονιές της Αθήνας».