Από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετέφερε τις κινητοποιήσεις της η ΟΛΜΕ, η ομοσπονδία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης.

Λίγο πριν από τος 23.00 έλαβε τέλος η συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αντιδρούν στη διαθεσιμότητα, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ευφρονίου 8 στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του κτιρίου έως εκείνη την ώρα παρέμεναν περίπου 40 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων νωρίς το μεσημέρι είχαν βγει στο μπαλκόνι σχηματίζοντας το σήμα της νίκης.

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα συνέχιζαν την κατάληψη εκτός -όπως αναφέρουν- αν λάμβαναν μία προφορική, έστω, διαβεβαίωση από τον υπουργό ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις εκπαιδευτικών.


Χρήση χημικών το μεσημέρι

Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών προς τους διαμαρτυρόμενους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την πολυκατοικία όπου βρίσκεται το γραφείο του κ. Μητσοτάκη λίγο πριν από τις 15.30 και τους απώθησαν στην οδό Πρατίνου. Νωρίτερα είχε φτάσει εκεί η πορεία της ΑΔΕΔΥ που είχε ξεκινήσει από το κέντρο της Αθήνας υπό τη συνοδεία διμοιρίας των ΜΑΤ η οποία και τους κρατάει σε απόσταση 50-60 μ. από το σημείο των επεισοδίων.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε τα γεγονότα μέσω του twitter αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο αντίδρασης των συνδικαλιστών και τονίζοντας ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν αλλάζουν.

Στο σημείο είχε μεταβεί και ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού προκειμένου να συνομιλήσει με την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν προκηρυχθεί οι 200 θέσεις συναδέλφων τους σε ΙΕΚ που στο τέλος του μήνα χάνουν τη δουλειά τους όπως τους είχε αρχικά ειπωθεί από τα συναρμόδια υπουργεία.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για «αναλγησία των υπουργών Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά», κατηγορώντας τους ότι «οδηγούν στην απόλυση – σφαγή εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης στις 22 Μάρτη».

Η ΟΛΜΕ με την ανακοίνωσή της καταγγέλλει επίσης «τον υπουργό Παιδείας που αθετεί την υπόσχεσή του ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, και τους δύο υπουργούς οι οποίοι κρύβονται αυτές τις ημέρες από την ΟΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς, αρνούμενοι ακόμα και τις συναντήσεις που οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνουν».