Τη δημιουργία της διαδικτυακής «αλάνας», η οποία, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., θα είναι μια ιστοσελίδα, όπου τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν τα αγαπημένα τους ηλεκτρονικά παιχνίδια και θα είναι προστατευμένα από οποιονδήποτε θέλει να τα εκμεταλλευτεί, προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας μιλώντας σε εκδήλωση του Δήμου Κηφισιάς με θέμα «Σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια».
Όπως είχε αναφέρει «Το Βήμα» η παρουσίαση της δημιουργίας της συγκεκριμένης ιστοσελίδας αναμένεται να γίνει στα τέλη Απριλίου από τον κ. Δένδια.
Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «είναι καλό να έχουμε και αίσθηση του κινδύνου. Παλιά οι γονείς μας, εκείνη η γενιά, ήξεραν που είναι τα παιδιά τους, με ποιόν παίζουν, ποια ήταν τα άλλα παιδιά, ποιος ήταν ο κίνδυνος. Έβλεπαν. Σήμερα αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει. Είναι μάλλον εκτός των δυνατοτήτων. Εδώ λοιπόν χρειάζεται τεράστια προσοχή. Και τον ρόλο του γονέα έρχεται, στον βαθμό που μπορεί, να παίξει η Ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Να προστατεύσει τα παιδιά μας από τους μεγάλους κινδύνους και να τους επιτρέψει να εκμεταλλευτούν τις τεράστιες ευκαιρίες που δίνει το διαδίκτυο, που δίνει η επικοινωνία, που δίνει το αύριο».
Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτό, πέρα απ’ όλα τα άλλα, θα φτιάξουμε μια «ηλεκτρονική αλάνα». Δηλαδή, έναν χώρο στον οποίο τα παιδιά θα μπορούν να μπαίνουν, να παίζουν και να δραστηριοποιούνται με ασφάλεια. Σε ένα πλαίσιο στο οποίο δεν θα παραμονεύουν κίνδυνοι. Θα μπορούμε να εγγυηθούμε αυτό το πλαίσιο όπου θα μπορούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους. Αυτό θα το παρουσιάσουμε σε λίγες μέρες. Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την ελληνική κοινωνία».
Στην εκδήλωση στο δημαρχείο Κηφισιάς εκτός από τον κ. Δένδια ομιλητές ήταν ο Υποδιευθυντής της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης και ο παιδοψυχίατρος –Διδάκτορας του ΑΠΘ κ. Βάιος Νταφούλης. Επίσης παρέστη και ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης.