Στόχος αποδοκιμασιών έγινε ο υπουργός Υγείας κ Αδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Imperial College στο Λονδίνο το Σαββατοκύριακο. Ο υπουργός Υγείας ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με φοιτητές με αποτέλεσμα η εκδήλωση να διακοπεί προσωρινά.

Μόλις ο υπουργός ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει, ομάδα φοιτητών των υποδέχθηκε με αποδοκιμασίες και συνθήματα, ενώ υπήρξε έντονη αντιπαράθεση τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά.

Η αντιπαράθεση δεν περιορίστηκε μόνο σε θέματα του τομέα της Υγείας, αλλά, οι συγκεντρωμένοι κατηγόρησαν τον υπουργό πως μιλάει για τη Βενεζουέλα και την Αργεντινή χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει σε αυτές τις χώρας.

Οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές διάβασαν κείμενο εναντίον του, για την πολιτική που ακολουθεί στο τομέα της υγείας που όπως υποστήριξαν διαλύει το εθνικό σύστημα υγείας, ενώ στη συνέχεια η ομιλία του υπουργού πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας κατήγγειλε ότι «υπάρχει μια ομάδα Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στο Λονδίνο και μεταφέρουν την αθλιότητα στο εξωτερικό».

«Ενας μού φώναζε »είσαι ηλίθιος, είσαι μπουμπούκας και πουλάς βιβλία». Αυτά δεν κάνουν κακό στον Γεωργιάδη, κάνουν κακό στην Ελλάδα» τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Αν πήγαινα να τούς μιλήσω σε αμφιθέατρο ελληνικού Πανεπιστήμιου θα με δέρνανε. Εκεί όμως κάνανε φασαρία στην αίθουσα και μετά έκαναν τις κότες γιατί θα είχαν να κάνουν με την αστυνομία που βρισκόταν στην είσοδο και θα είχαν κακά ξεμπερδέματα».

«Μπαίνοντας μέσα είχαν μαζευτεί 30 – 40 Ελληνες φοιτητές οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν, να σφυρίζουν, να βρίζουν κ.λπ.», δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας λίγο αργότερα στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι φοιτητές προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να μιλήσει για το μνημόνιο.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι ήταν αριστεροί, ενώ έκανε επίσης λόγο για «εξαγώγιμα είδη της Ελλάδος στον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Ο Αδ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ακόμη σε συγκεκριμένο περιστατικό με έναν φοιτητή, που τον κατηγόρησε ότι η κυβέρνηση κόβει μισθούς, για να πληρώνει τους δανειστές. Όπως είπε, στην αντιπαράθεση που είχαν, ο φοιτητής φώναζε, αλλά «δεν είχε ιδέα για τι μιλούσε, όπως κάνουν συνήθως οι αριστεροί απανταχού της γης».