Στις 70.000, δηλαδή στα περυσινά επίπεδα, θα κυμανθεί φέτος ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα για τις βασικές κατηγορίες, καθώς στις ειδικές ενδέχεται να υπάρξουν ανακατατάξεις μετά την αιφνίδια χθεσινή απόφαση του ΣτΕ για τους πολύτεκνους.

Σύμφωνα με Τα Νέα, παρότι οι αριθμοί είναι ανάλογοι με πέρυσι, η εισαγωγή στις φιλολογικές και τις θεωρητικές σχολές, όπως οι Νομικές, θα αποδειχθεί δυσκολότερη από πέρυσι, καθώς σε αυτές αναμένεται μείωση εισακτέων κατά περίπου 3% – 4%.

Αντιθέτως, πιο εύκολη θα είναι η εισαγωγή σε σχολές της Θετικής Κατεύθυνσης όπως οι φυσικομαθηματικές και ιδιαίτερα όλες οι περιζήτητες πολυτεχνικές σχολές της χώρας, όπου ο αριθμός εισακτέων αναμένεται να αυξηθεί κατά το ίδιο ποσοστό συνολικά.

Οι εισακτέοι των σχολών αιχμής του 3ου Πεδίου (επιστήμες Υγείας, Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική κ.λπ.) αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, οπότε και η δυσκολία εισαγωγής, τουλάχιστον στον βαθμό που συναρτάται με τον αριθμό εισακτέων και όχι με τη δυσκολία των θεμάτων στις εξετάσεις, θα είναι ανάλογη με πέρυσι.