Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο πλαίσιο του μακρόχρονου προγράμματος υποτροφιών της προσφέρει τρεις υποτροφίες (σε ποσοστό 100%) για τη φοίτηση στην Α’ τάξη του Γενικού ή του Επαγγελματικού Λυκείου της και συγκεκριμένα για την θετική και τεχνολογική κατεύθυνση και του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Διατροφής αντίστοιχα για τη σχολική χρονιά 2014-2015.
Οι υποτροφίες θα απονεμηθούν έπειτα από εξετάσεις στο μάθημα της θετικής κατεύθυνσης και τα ελληνικά ενώ η αίτηση μπορεί να κατατεθεί από ενδιαφερόμενους μαθητές από όλη την Ελλάδα, καθώς οι υποτροφίες καλύπτουν τη διαμονή και τη σίτιση στο οικοτροφείο της Σχολής.
Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να φοιτούν στη Γ’ Γυμνασίου την τρέχουσα σχολική χρονιά (2014) και ο μέσος όρος της βαθμολογίας τους στο α’ και στο β’ τρίμηνο της Γ’ Γυμνασίου να μην είναι κάτω από 17. Επίσης θα πρέπει είτε να είναι κάτοχοι πιστοποιητικού επιπέδου Β2 στην αγγλική γλώσσα είτε να περάσουν επιτυχώς κατατακτήριες εξετάσεις αγγλικών που θα διεξαχθούν στην Αμερικανική Γεωργικής Σχολή.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 στις εγκαταστάσεις της σχολής ενώ οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν ως τις 14 Απριλίου 2014.
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι ένας ιστορικός εκπαιδευτικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη και έχει βραβευθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών, για την προσφορά της στην εκπαίδευση της χώρας. Σήμερα, 110 χρόνια μετά την ίδρυσή της και τη συνεχή προσφορά της στην Ελλάδα, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή παραμένει προσηλωμένη στη μοναδική δυναμική συνύπαρξη θεωρίας και πράξης, σήμα κατατεθέν της εκπαίδευσής της, παρέχοντας σπουδές υψηλού επιπέδου και όλα τα απαραίτητα εφόδια για την επιτυχία των αποφοίτων μας σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (www.afs.edu.gr/ypotrofies) ή στο Τμήμα Εγγραφών της Σχολής, Μαρίνου Αντύπα 54 Πυλαία Θεσσαλονίκη στον κ. Γεώργιο Σταμπολίδη, τηλέφωνο 2310 492.758, gstamb@afs.edu.gr