Στη Δικαιοσύνη κατά του Δήμου Βερύκιου προσφεύγει ο Αύγουστος Κορτώ για
όσα είπε ο δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική εκπομπή του σε βάρος του ίδιου
του συγγραφέα αλλά και σε βάρος γενικά των ομοφυλόφιλων.

Σε ανάρτησή του στο Faceboοk ο Αύγουστος Κορτώ αναφέρει:

«Αποφάσισα ότι οφείλω να υπερασπιστώ και να προστατεύσω πρώτα τους ανθρώπους της καρδιάς μου, έπειτα τον κάθε άνθρωπο που θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση μου -στο στόχαστρο του δηλητηριώδους δημόσιου λόγου που εκφράζει ο κύριος Βερύκιος».

Ο Δήμος Βερύκιος επιτέθηκε με ακραίες ομοφοβικές εκφράσεις στον Αύγουστο Κορτώ απότην εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, την Τετάρτη, επειδή ο συγγραφέας είχε διαψεύσει ότι πολιτεύεται με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη γράφοντας στο facebook ότι: «Ήμουν και παραμένω αφοσιωμένος – ταγμένος – σε δύο μόνο πράγματα σ’ αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο».

Τα σχόλια του Δ.Βερύκιου ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, ενώ η γγ και ο ταμίας της ΕΣΗΕΑ, Μαριλένα Κατσίμη και Δημήτρης Κοτταρίδης, έστειλαν επιστολή στο Πειθαρχικό της Ένωσης, ζητώντας «να εξετάσει τη λήψη μέτρων κατά του συγκεκριμένου δημοσιογράφου».

Στην επιστολή καταγράφεται και το παρακάτω απόσπασμα από την εκμπομπή:

01:25 Βερύκιος – Ήθελε και το δαχτυλάκι.
03:15 Βερύκιος – Δύο τρεις γκόμενους.
03:45 Βερύκιος – Παρθενοπόπη.
05:25 Βερύκιος – Η κυρά Αυγουστίνα.
06:00 Σταυρόπουλος – Εγώ ξεφώνιζα της αδερφές.
07:55 Βερύκιος – Ραδιοφωνική παραγωγός – Την γνωρίζω την κυραυγουστίνα πολύ καλά.
08:15 Βερύκιος – Εξέθεσε τον Θεοδωράκη για την δική του γκαβλάντα.
09:40 Σταυρόπουλος – Ο Γκέμπελς ωχριά μπροστά στον Βερύκιο.
10:13 Έχει και συνέχεια μετά το 11:40 .
12:10 Βερύκιος – Καίγεται ο πισινός μας.
13:10 Σταυρόπουλος – Δικτατορία των γκέι.
13:30 Βερύκιος – Γεννάει ο σατανάς.

«Δήλωση μετάνοιας»

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Δήμος Βερύκιος ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook «δήλωση μετάνοιας», ζητώντας «ταπεινά συγγνώμη από τον κάθε επώνυμο ή ανώνυμο, φανερό ή κρυφό ομοφυλόφιλο». Όπως έγραψε «δεν είχα την πρόθεση να χλευάσω ή να ταπεινώσω κανέναν, ούτε φυσικά τον Αύγουστο Κορτώ».

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ καταδίκασε «με απόλυτο τρόπο το ομοφοβικό παραλήρημα, σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή, εναντίον του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ, επειδή δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος».

«Οι σχολιασμοί αυτής της μορφής είναι απαράδεκτοι και προσβάλουν, τον ίδιο τον συγγραφέα, την κοινότητα στην οποία ανήκει αλλά και το δημοσιογραφικό χώρο. Ο λόγος μίσους, αν υπήρχε σοβαρή νομοθεσία στη χώρα μας, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, θα διώκονταν ποινικά. Κανείς δημοσιογράφος δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τη δημόσια επιρροή που του δίνει η θέση του διαχέοντας το ρατσισμό, το μίσος και την ομοφοβία. Η ενημέρωση δεν μπορεί είναι μέσο προπαγάνδας και προσβολής της τιμής και της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας»
τονίζεται στην ανακοίνωση.