Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά εκδικάζεται σήμερα, Τρίτη, η αγωγή του Δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστου Πάχτα κατά του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητεί αποζημίωση 240.000 ευρώ για ηθική βλάβη που, όπως ισχυρίζεται, υπέστη από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 18 Φεβρουαρίου 2013, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην εν λόγω ανακοίνωση αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Η υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ως υπεύθυνου πολιτικού χώρου για τα γεγονότα, από το γνωστό διαπλεκόμενο και υπόλογο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας κ. Πάχτα, έχει ως προφανή στόχο να ανακόψει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Αυτές οι δηλώσεις βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο Χρ.Πάχτας, ο οποίος πρόσφατα επανήλθε στην επικαιρότητα με δηλώσεις του, που προειδοποιούν για γενικευμένη αιματοχυσία και ταραχές αν στις αυτοδιοικητικές εκλογές επικρατήσουν δυνάμεις που εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού, δηλώσεις που στην πραγματικότητα υποκινούν και προτρέπουν σε βίαια επεισόδια τους εργαζόμενους στην «Ελληνικός Χρυσός» εναντίων όλων των κατοίκων της περιοχής, στρέφεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ με μία ενέργεια δηλωτική του πανικού στον οποίο έχει περιέλθει εξαιτίας της εμπλοκής του σε σειρά υποθέσεων και σκανδάλων, η παράθεση των οποίων δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μια και μόνο μας ανακοίνωση.

»Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στον κ. Πάχτα ψυχραιμία και περιμένουμε με ανυπομονησία και την δικαστική μας δικαίωση, μολονότι εμείς επιλέγουμε την πολιτική αντιπαράθεση και την απεύθυνση στη κοινωνία».