Η έκθεση για ένα «Νέο Σύμφωνο για την Ευρώπη» θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου τοΕλληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), το οποίο στοχεύει με τις πρωτοβουλίες του να ξεκινήσει μία ανοιχτή και διαδραστική συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης.

Τηνέκθεση του προγράμματος, η οποία θα δώσει το έναυσμα για τη συζήτηση, θα παρουσιάσουν οι Γιάννης Εμμανουηλίδης, Διευθυντής Ερευνών στο European Policy Center (EPC) των Βρυξελλών και Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και θα σχολιάσουν οι κ.κ. Τάσος Γιαννίτσης, πρώην Υπουργός & Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής & πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Νέα Δημοκρατία, και Δημήτρης Παπαδημούλης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Β’ Αθηνών. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Το «Νέο Σύμφωνο για την Ευρώπη» υλοποιείται από μια κοινοπραξία γνωστών ευρωπαϊκών ιδρυμάτων που συγκροτήθηκε μετά από πρωτοβουλία του βελγικού ιδρύματος King Baudouin και του γερμανικού ιδρύματος Bertelsmann. Το εγχείρημα αποσκοπεί στην προώθηση μιας πανευρωπαϊκής συζήτησης, έτσι ώστε να αναπτυχθούν ένας νέος τρόπος προσέγγισης και καινούργιες ιδέες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ, καθώς και να γεφυρωθεί το χάσμα απόψεων μεταξύ των κρατών-μελών σχετικά με το μέλλον της Ένωσης. Στόχος του «Νέου Σύμφωνου για την Ευρώπη» είναι η ανάπτυξη ενός μεταρρυθμιστικού πλαισίου προτάσεων για να ξεπεραστεί η κρίση και να θωρακιστεί η Ευρώπη απέναντι στις οικονομικές, πολιτικές , κοινωνικές και παγκόσμιες προκλήσεις. Στόχος επίσης είναι οι προτάσεις να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα της νέας ηγεσίας της ΕΕ που θα αναλάβει καθήκοντα μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου.

ΠΟΤΕ:
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19.00

ΠΟΥ:
Στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στην Τεχνόπολη, Γκάζι
Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα
Σταθμός Μετρό: Κεραμεικός

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

19:00 – 19:20
Παρουσίαση της έκθεσης για το Νέο Σύμφωνο για την Ευρώπη:
Γιάννης Εμμανουηλίδης, Διευθυντής Ερευνών, European Policy Center (EPC)
Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

19:20 – 20:00
Σχολιασμός:
Τάσος Γιαννίτσης, πρώην Υπουργός & Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής & πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Νέα Δημοκρατία
Δημήτρης Παπαδημούλης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Β’ Αθηνών

20:00
Συζήτηση με το κοινό

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Καθηγ. Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.