Δύο έγγραφα που κατατέθηκαν από τον κ. Αθ. Βαρλάμη, συνήγορο του Άγγελου Φιλιππίδη, στις ανακριτικές αρχές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση να μην προφυλακιστεί ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την πολύωρη απολογία του από το πρωί της Δευτέρας.
Τα έγγραφα αυτά που φέρνει στη δημοσιότητα «Το Βήμα» στηρίζουν τον ισχυρισμό του Αγγ. Φιλιππίδη ότι πρόθεσή του ήταν να επιστρέψει στην Ελλάδα και ότι αποχώρησε οικειοθελώς από την Κωνσταντινούπολη και δεν εκδόθηκε από τις αρχές της γείτονος.
Στο ένα σήμα της τουρκικής αστυνομίας, υπογραφόμενος από τον υποδιευθυντή του Τμήματος Αλλοδαπών, αναφέρεται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ «αποφυλακίστηκε την ημερομηνία 03.02.2014, από τη Διεύθυνση του Ιδρύματος Εκτέλεσης της ποινής αριθμού 3 τύπου L του Μάλτεπε και τοι άτομο αυτό παραδόθηκε στο Τμήμα Αλλοδαπών της Διεύθυνσής μας».
Εν συνεχεία αναφέρεται ότι «θέλησε να γυρίσει στη χώρα του με τη δική του θέληση» και ότι αποχώρησε σημειώνοντας μάλιστα: «Η διαδικασία αυτή δεν είναι μια δικαδικασία απέλασης αλλά επιστροφή αλλοδαπού στη χώρα του με τη δική του θέληση».
Στο άλλο σήμα της τουρκικής αστυνομίας προς την Interpol, σημειώνεται ότι ο Αγγ. Φιλιππίδης κατέθεσε αίτηση με την τουρκάλα συνήγορό του με την οποία ζήτησε να επιστρέψει στην Ελλάδα και ακολούθως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «εξήλθε την ημερομηνία 04.02.2014 από τον αερολιμένα Ατατούρκ».
Ο Άγγελος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απιστίας και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με τα δάνεια που χορηγήθηκαν σε επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια της θητείας του (2007-2009).

Το πρώτο και το δεύτερο έγγραφο της τουρκικής Αστυνομίας.