Ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές καταγραφής της παράβασης μη καταβολής χρημάτων ως τέλος διοδίων θα λειτουργήσουν σε σταθμούς διοδίων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «την Τετάρτη 5.2.2014 και από ώρα 00:01 θα πραγματοποιηθεί έναρξη λειτουργίας Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών προς βεβαίωση παραβάσεων μη καταβολής διοδίου τέλους σε Σταθμούς Διοδίων κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου».
Κατά πληροφορίες, οι συσκευές αυτές θα «φωτογραφίζουν» τους παραβάτες όπως γίνεται με τις τροχονομικές παραβάσεις και η κλήση θα επιδίδεται στον παραβάτη ταχυδρομικώς.
Ειδικότερα οι συσκευές θα λειτουργούν στο 26ο χιλιόμετρο στα διόδια Ελευσίνας, στο 33ο χιλιόμετρο στον πλευρικό σταθμό διοδίων του κόμβου 3 Νέας Περάμου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και στο 41ο χιλιόμετρο στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων κόμβου 5 Πάχης στα ρεύματα κυκλοφορίας προς Αθήνα και προς Κόρινθο.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «σε βάρος των παραβατών επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο διακοσίων ευρώ, καθώς και το διοικητικό μέτρο της αφαίρεσης της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για είκοσι ημέρες, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 29 παρ. 10 και 103 παρ. 2 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Αυξημένα διόδια για όσους πληρώνουν με μετρητά

Αυξάνονται από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου οι τιμές των διοδίων στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου για τους ταξιδιώτες που θα πληρώνουν τοις μετρητοίς. Έτσι, εάν οι οδηγοί θέλουν να αποφύγουν την καταβολή του αυξημένου ποσού, θα πρέπει να προμηθευτούν πομποδέκτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος για ένα ΙΧ από 2,70 ευρώ θα εκτιναχθεί στα 3,5 ευρώ για όσους πληρώνουν μετρητά.

Όπως ανακοίνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε από τις 00:01 της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου 2014, «αυξάνονται οι τιμές διοδίων στους σταθμούς διοδίων Πελασγίας και Μοσχοχωρίου, μόνο για όσους πληρώνουν μετρητά».

«Για όλους τους ηλεκτρονικούς χρήστες (όλων των κατηγοριών οχημάτων) που διαθέτουν πομποδέκτη, είτε της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, είτε των συνεργαζόμενων διαλειτουργικών αυτοκινητοδρόμων, οι τιμές διοδίων στην Πελασγία και το Μοσχοχώρι παραμένουν ίδιες με σήμερα» σημειώνει η εταιρία.

«Αναλυτικές πληροφορίες για την ηλεκτρονική πληρωμή διοδίων μέσω του πομποδέκτη eway που διατίθεται δωρεάν μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ή στο τηλέφωνο 2410 741440» αναφέρει.