Προσλήψεις αναμένονται εντός του 2014 στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών του Λιμενικού ανέφεραν ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τους σύντομα –και ενδεχομένως εντός της εβδομάδας –αποφασίζονται και ανακοινώνονται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 314 νέες προσλήψεις στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τις υπηρεσίες όλης της χώρας.

Από αυτές οι περίπου 270 θα αφορούν σε θέσεις νέου προσωπικού (αξιωματικών, υπαξιωματικών και λιμενοφυλάκων) για το Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή, θέσεις που κρίνονται σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του Σώματος «απολύτως αναγκαίες για την ενίσχυση του Σώματος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης».
Σημείωναν ωστόσο ότι το θέμα είναι ακόμα υπό συζήτηση καθώς οι πολιτικοί υπάλληλοι ζητούν μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων για τις δικές τους υπηρεσίες. Εκτιμούν ωστόσο πως εντός της εβδομάδας θα δημοσιευτεί η σχετική απόφαση.
Παράλληλα, λένε ότι εκκρεμούν από το 2013 οι προσλήψεις 170 υπαξιωματικών και λιμενοφυλάκων. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε ανακοινώσει πέρυσι το καλοκαίρι την πρόσληψη 250 ατόμων και από αυτά τα 80 (σε βαθμούς αξιωματικών) έχουν ήδη προσληφθεί. Ωστόσο η πρόσληψη των υπολοίπων 170 εκκρεμεί -αν και έχουν εγκριθεί τα σχετικά κονδύλια- καθώς δεν έχει ακόμα νομοθετηθεί ο τρόπος πρόσληψής τους.
Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών του Λιμενικού σε τροπολογία μέσα στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής –που ακόμα δεν έχει βρει το δρόμο για τη Βουλή –περιλαμβάνεται διάταξη σύμφωνα με την οποία η βαθμολογία των 170 προσληφθέντων θα προέλθει κατά 70% από μοριοδότηση και κατά 30% από γραπτό διαγωνισμό.