«Μάχη» Συμβουλίου εναντίον Συγκλήτου με «αρένα» τα δικαστήρια, καταγράφεται στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στις εκλογές Κοσμητόρων.
Το γεγονός ότι μια υποψήφια για την θέση της Κοσμήτορος και μάλιστα πρόεδρος τμήματος (η κυρία Ελένη Καραμαλέγκου του τμήματος Φιλολογίας) αποκλείσθηκε από τις εκλογές επειδή «δεν έπεισε» τα μέλη του Συμβουλίου, έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο Ίδρυμα.
Κι αυτό γιατί σχεδόν ανοικτά υπονοήθηκε από μέλη του Συμβουλίου ότι η υποψήφια αποκλείσθηκε όχι για επιστημονικούς λόγους, αλλά γιατί πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις του περασμένου τριμήνου στο εσωτερικό του.
Επιπροσθέτως η επιστολή που έστειλαν πρόσφατα μέλη όλων των Συμβουλίων ανωτάτων Ιδρυμάτων στη χώρα στο υπουργείο Παιδείας δηλώνοντας ότι στους νυν πρυτάνεις απαγορεύεται εκ του νόμου το δικαίωμα να κριθούν ξανά στις πρυτανικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου (κάτι που όμως δεν προβλέπεται στον νόμο Πλαίσιο για τα ΑΕΙ) έχει πολώσει ακόμη περισσότερο το κλίμα στο πανεπιστήμιο Αθηνών.
Μετά από σημερινή συνεδρίαση τους, την αντίθεση τους εκφράζουν τα μέλη της Συγκλητου του πανεπιστημίου Αθηνών με «λογικές που προκύπτουν από την διατύπωση σκεπτικών και κειμένων όπως εκείνο που εξέδωσε πρόσφατα το Συμβούλιο Ιδρύματος». Ακόμη στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι διαπιστώθηκαν σοβαρά νομικά προβλήματα στις εκλογές Κοσμητόρων στο ίδρυμα και θα ζητήσουν νομικές συμβουλές για την διερεύνηση και επίλυση του θέματος.