Σκληρή απάντηση στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για τους χειρισμούς στην υπόθεση του πλαφόν που έχει τεθεί στη συνταγογράφηση φαρμάκων έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος.

«Δεν παίζει κανείς με τους κανόνες της Δημοκρατίας και της Ιατρικής. Η Δημοκρατία δεν δέχεται αυταρχικές συμπεριφορές και η Ιατρική δεν δέχεται εκπτώσεις στην πρακτική του λειτουργήματός της. Μας καλείτε σε συνεργασία, αφού πρώτα έχετε εκδώσει μία απαράδεκτη εγκύκλιο -κατ’ εφαρμογή Υπουργικών Αποφάσεων –ζητώντας μας να εκπέσουμε της ιατρικής μας λειτουργίας, ως προς την περίθαλψη των ασθενών. Εάν είχατε προθέσεις συνεργασίας, θα έπρεπε πριν να εκδώσετε αυτές σας τις αποφάσεις, να μας καλέσετε για να βρούμε από κοινού εκείνους τους τρόπους, που, σε περιπτώσεις υπερβολών, θα εκλογικεύσουν τη φαρμακευτική δαπάνη», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΙΣ.
Ο κ. Βλασταράκος επανέλαβε ότι οι γιατροί είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υπό την προϋπόθεση ότι «θα πρέπει να αποσύρετε για τουλάχιστον ένα τρίμηνο, την απαράδεκτη Εγκύκλιό σας καθώς και τις Υπουργικές Αποφάσεις που προηγήθηκαν».