Την άμεση απόσυρση των αποφάσεων και εγκυκλίων που ορίζουν πλαφόν στη δαπάνη της συνταγογράφησης φαρμάκων και της έκδοσης παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
Στη συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, παραβρέθηκαν από τον ΠΙΣ οι κ.κ. Μιχάλης Βλασταράκος, Γιάννης Μπασκόζος και Βαρβάρα Ανεμοδουρά.
Οι γιατροί δηλώνουν ότι δεν καλύπτονται από τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι το πρώτο τρίμηνο δεν θα εφαρμοστούν διοικητικά μέτρα και θα ελεγχθούν μέσα από την συνεργασία περιπτώσεις υπερβολών.
«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δεν δέχεται αστυνομικά μέτρα με βίαιες παρεμβάσεις στην ιατρική λειτουργία και στην περίθαλψη των ασθενών. Δεν μας βρίσκουν σύμφωνους οι παρεκκλίσεις από την Ιατρική Δεοντολογία και οι εκπτώσεις στην περίθαλψη των ασθενών», τονίζουν οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ.
Οι γιατροί είναι της άποψης ότι η μόνη ορθή λύση είναι η θέσπιση και εφαρμογή ασφαλών πρακτικών (θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα, χορήγηση φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή).