«Εσείς έχετε καμία σχέση με την απαγωγή;». Η σαρκαστική ερώτηση των υπαλλήλων του πρατηρίου βενζίνης δίνει ακριβώς το κλίμα που επικρατεί το πρωινό της Παρασκευής στην περιοχή όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Καραμολέγκος» στο Κορωπί. Είναι το αίσιο τέλος της ιστορίας αλλά και η γενική εκτίμηση που χαίρει ο κ. Μανώλης Καραμολέγκος εκεί.
Την ίδια ημέρα ο ίδιος μίλησε σε δημοσιογράφους που ενδιαφέρθηκαν να ακούσουν από πρώτο χέρι και να μεταφέρουν την ιστορία της αρπαγής του. Προχώρησε στην κίνηση αυτή παρά τις επιφυλάξεις που εξέφρασε η ΕΛ.ΑΣ. καθώς η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ως το μεσημέρι της Παρασκευής αναζητούσαν έναν από τους δράστες και πιθανότατα ακόμη έναν.
Η ομιλία


«Είναι μια καινούργια μέρα. Ηθελα να μιλήσω. Απλά δεν μπορώ να τοποθετηθώ για κανένα γεγονός που αφορά τις λεπτομέρειες της απαγωγής» είπε ο κ. Καραμολέγκος μιλώντας σε δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που βρέθηκαν το πρωί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του στο Κορωπί. «Με έσωσε η πίστη μου αλλά και η δύναμη ψυχής που έδειξα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμολέγκος.
Οι δημοσιογράφοι επέμεναν και συνέχισαν να κάνουν ερωτήσεις σε σχέση με τις λεπτομέρειες της απαγωγής και τελικά ο αρτοβιομήχανος περιορίστηκε στο να διηγηθεί το πώς βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τον (οπλισμένο) απαγωγέα του: «Ηταν πολύ δύσκολο. Εκείνη τη στιγμή ζούσα σε έναν άλλο κόσμο. Εγώ δεν ήξερα ότι το γεγονός είχε γίνει γνωστό και για τους αστυνομικούς ήταν πρωτοφανές. Ηταν μεγάλη ανάγκη να πω εγώ στην Αστυνομία αμέσως να πιάσουν τον άνθρωπο και να ηρεμήσουν» είπε ο κ. Καραμολέγκος.
Ακούγεται απίστευτο το γεγονός πως ο επιχειρηματίας κατάφερε να πείσει τον απαγωγέα του να τον αφήσει ελεύθερο και να παραδοθεί. Υστερα όμως από μια έστω και ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του γρήγορα γίνεται αντιληπτό πως αυτός ο άνθρωπος έχει αυτό που λέμε «φυσική αύρα» και ταλέντο στην επικοινωνία.

«Ως τώρα ήμουν πολύ χύμα. Θα αναθεωρήσω πολλά πράγματα προς το καλό. Θα προσέξω λίγο περισσότερο και τους δικούς μου και τον εαυτό μου. Φοβήθηκα πολύ. Κάθε άνθρωπος θα φοβόταν. Ούτε στον χειρότερο εχθρό σας τέτοιο πράγμα, αλλά είπαμε, η πίστη και η ψυχραιμία με βοήθησαν. Δεν έχω κοιμηθεί τρεις μέρες. Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο σοβαροί και πιο προσεχτικοί»
κατέληξε ο κ. Καραμολέγκος.
Η τέχνη του ψησίματος


Ο Μανώλης Καραμολέγκος είναι 55 ετών και είναι πατέρας του 22χρονου Ηλία (για τον οποίο δήλωσε περήφανος) που έχει ξεκινήσει ήδη τη δραστηριοποίησή του στην εταιρεία. Από μικρή ηλικία, μαζί με την αδερφή του Μαρία, άρχισε να εργάζεται στο αρτοποιείο του πατέρα του, όπου έμαθε την τέχνη του ψωμιού και τα μυστικά της ζύμης. Ο ίδιος βρίσκεται καθημερινά στο εργοστάσιο ελέγχοντας και συμμετέχοντας στην καθημερινή του λειτουργία. Χαρακτηριστική συνήθεια που διατηρεί ως σήμερα είναι ο έλεγχος ενός τουλάχιστον ψωμιού από κάθε παραγωγή για να έχει πλήρη εικόνα της ποιότητας του προϊόντος.
Γεννημένος στη Σαντορίνη, επισκέπτεται συχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του, με την οποία διατηρεί πολύ στενούς δεσμούς. Πολλοί από τους εργαζομένους στην εταιρεία του βρίσκονται εκεί από την ίδρυσή της. Συχνά περηφανεύεται ότι γνωρίζει τα μικρά ονόματα όλων των εργαζομένων.
Σύμφωνα με όσα έχει φέρει ως τώρα στο φως η αστυνομική έρευνα, οι απαγωγείς είχαν για ορμητήριό τους μια αγροικία στην περιοχή της Κερατέας. Tην είχαν νοικιάσει αντί 100 ευρώ για τρεις ημέρες από κάτοικο εξωτερικού, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει σχέση με την υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το σχέδιο απαγωγής ήταν μάλλον ερασιτεχνικά σχεδιασμένο, με στόχο να αποσπάσουν τα λύτρα όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 17 Ιανουαρίου 2014

HeliosPlus