Εληξε η διάσκεψη για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοντομηνά. H διάσκεψη ξεκίνησε στις 12.30, με την παρουσία των δύο συνηγορων επι δύο ώρες, και τελικά αποφάσισε με ψήφους 2-1 να αφεθεί ελέυθερος με βαρύτατους περιοριστικούς όρους, δηλαδή εγγύηση 5.000.000 ευρώ και παρουσία στο οικείο αστυνομικό τμήμα 3 φορές τον μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

«Επικράτησαν ο νόμος και η λογική. Στην πορεία θα φανεί ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι αμέτοχος ποινικών αδικημάτων» δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος ενώ ο κ. Γρηγόρης Τσόλιας, επίσης δικηγόρος του επιχειρηματία, μίλησε για «εξέλιξη που μας διακαίωσε».

Το σκεπτικό της απόφασης θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο, Πέμπτη.

Η υπεράσπιση

Οι συνήγοροι του κ. Κοντομηνά αντέκρουσαν το βασικό επιχείρημα της εισαγγελέως κυρίας Πόπης Παπανδρέου, που θεωρεί τον Δ. Κοντομηνά ύποπτο φυγής τονίζοντας πως η προκαταρκτική εξέταση δεν είναι σημερινή, αλλά διεξάγεται από καιρό, και έτσι θα μπορούσε ο ίδιος να διοργανώσει τη διαφυγή αν είχε τέτοια πρόθεση. Εξάλλου στις 30 Δεκεμβρίου 2013 επέστρεψε από προσωπικό ταξίδι που είχε κάνει στις ΗΠΑ.

Η υπεράσπιση επικαλέστηκε και τη συνέπεια που έχει επιδείξει ο επιχειρηματίας απέναντι στη δικαιοσύνη σε σχέση με ανοικτές υποθέσεις που είχε στο παρελθόν. Εξάλλου το γεγονός πως ο κ. Κοντομηνάς είναι επικεφαλής ενός προσωποπαγούς ομίλου που απασχολεί περίπου 1400 εργαζομένους χρησιμοποιήθηκε επίσης ως επιχείρημα από την υπεράσπιση. Ενισχύθηκε μάλιστα από το ότι η βάση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων είναι στην Ελλάδα.

Βασικό επιχείρημα των συνηγόρων είναι ότι οι εξασφαλίσεις που παρέχει ο κ. Κοντομηνάς ανέρχονται, περίπου, στα 62.000.000 ευρώ συν τα 32.000.000 ευρώ που του έχει εκδικάσει σχετική απόφαση δικαστηρίου ύστερα από σχετική αγωγή διαιτησίας που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας εναντίον του ΤΤ. Να υπενθυμίσουμε ότι η εισαγγελέας κυρία Παπανδρέου το συγκεκριμένο ποσό στην πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο το θεωρεί «προϊόν εγκλήματος».
Η μη προφυλάκιση του επιχειρηματία ενδεχομένως να δώσει διέξοδο -πάντα κατά τους συνηγόρους- και στα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενώ σε αντίθετη περίπτωση προφυλάκισής του θα επερχόταν κατάρρευση του ομίλου του.

Οι κύριοι Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Γρηγόρης Τσόλιας εστίασαν και στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας, δηλαδή τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καθώς και την κήλη στο διάφραγμα, παθήσεις που σε συνδυασμό μπορούν να προκαλέσουν καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Θεωρείται άλλωστε διαρκής ο κίνδυνος καρδιακής ανακοπής , όπως σημειώνεται ο επιχειρήματα κοιμάται το βράδυ με οξυγόνο. Μάλιστα ο επιχειρηματίας προσκόμισε πιστοποιητικό από την κλινική Μayo για τα συγκεκριμένα προβλήματα υγείας